Ердоган предупреди Гърция да се "държи добре"

0
Предупреждението идва на фона на турските балистични ракети "Тайфун", изпитани още през октомври над Черно море
Предупреждението идва на фона на турските балистични ракети "Тайфун", изпитани още през октомври над Черно море Снимка: Anadolu Agency

Предупреждението идва на фона на турските балистични ракети "Тайфун", изпитани още през октомври над Черно море

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган отправи предупреждения към съседна Гърция да се "държи добре“, като същевременно похвали проекта за местните ракети "Тайфун“, съобщава електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini, цитиран от Агенция Фокус.

Припомня се, че "Тайфун“ е балистична ракета с малък обсег, разработена от военните на Анкара. Първото ѝ изпитание бе над Черно море през октомври, поразявайки цел на разстояние от приблизително 560 километра, което е повече от два пъти по-голямо от съществуващите ракети в арсенала на страната.

Обръщайки се към парламентарната група на "Партия на справедливостта и развитието“, Ердоган повтори коментарите, които направи през декември, като каза: "Сега, когато направихме свои собствени ракети, гърците са в паника“.

По-късно Ердоган смекчи реториката, като каза на депутатите: "Ние нямаме нищо общо с Атина. Ние не пипаме тези, които не ни закачат“. Той обаче призова гърците да се "държат добре“, ако искат да останат настрана от проблеми.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари