Реджеп Ердоган: Недопустимо е Гърция да проявява неприятелско отношение към Анкара

0
За приятелите сме приятели, но те (в Гърция) трябва да знаят, че ние адекватно ще отговорим на онези, които гледат на нас като враг, каза турският президент
За приятелите сме приятели, но те (в Гърция) трябва да знаят, че ние адекватно ще отговорим на онези, които гледат на нас като враг, каза турският президент Снимка: АА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган днес предупреди Гърция, че е недопустимо да проявява неприятелско отношение към Анкара

"За приятелите сме приятели, но те (в Гърция) трябва да знаят, че ние адекватно ще отговорим на онези, които гледат на нас като враг", каза Ердоган, предадоха турските медии и световните агенции, цитирани от БТА.

"Сложихме край на нашите срещи във формата на Съвета за стратегическо сътрудничество на високо равнище и обявихме това. В момента Кириакос Мицотакис (гръцкият премиер) вече не е мой събеседник. А защо? Защото аз не общувам с хора, които използват политиката за користни цели", каза Ердоган, като добави, че преди посещението на Мицотакис в САЩ, те са се срещали.

"Човек с име Кириакос Мицотакис повече не съществува за мен", каза в началото на тази седмица турският президент по адрес на гръцкия премиер.

Турският президент се изказа така остро срещу гръцкия премиер Кириакос Мицотакис заради неговата реч пред Конгреса на САЩ. Ердоган обвини Мицотакис в антитурска пропаганда заради въпросното изявление от миналата седмица и се закани, че повече няма да разговаря с него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари