Ердоган е разговарял по телефона с Байдън

0
Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията за постигане на политическо решение между Русия и Украйна
Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията за постигане на политическо решение между Русия и Украйна

Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията за постигане на политическо решение между Русия и Украйна

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с американския си колега Джо Байдън, съобщи турският телевизионен канал НТВ. Разговорът е продължил 45 минути.

Двамата лидери са обсъдили регионални теми, включително инвазията на Русия срещу Украйна, както и отношенията Турция - САЩ, се посочва в съобщение на дирекцията по комуникации на турското президентство.

Ердоган е заявил в разговора, че трябва да продължат усилията за постигане на политическо решение между Русия и Украйна. Той е посочил, че на фона на вероятността от още по-голямо задълбочаване на кризата е важно Турция да може да разговаря и с двете страни и да играе улесняваща роля в търсенето на решение.

Ердоган е изтъкнал важността на това, че благодарение на отворения от Турция канал на доверие външните министри на Русия и Украйна са имали възможност днес да разговарят директно в Анталия на среща, на която Турция бе домакин. Той е подчертал, че организирането на срещата само по себе си е дипломатическа победа.

Ердоган е заявил, че очаква в най-кратък срок да се стигне до резултат по искането на Турция за закупуване от САЩ на 40 нови военни самолета и за модернизация на наличните самолети Ф-16. Той е изтъкнал също, че отдавна е дошло време да бъдат премахнати всички несправедливи санкции спрямо Турция в областта на отбранителната промишленост.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари