Епидемията не попречи на пещерняците да завършат експедицията "Марина дупка"

0

През юли 2020 г. се състоя 4-та Национална пещерна експедиция "Марина дупка" 2020.

Тази година тя се осъществи с финансова подкрепа на VIVACOM регионален гранд и е част от календарния план на БФСп. Въпреки сложната епидемиологична обстановка в страната 26 пещерняка от Русе, София, Попово, Трявна и Велико Търново се включиха и продължиха работата по изследването на пещерите в района на с. Генчовци, спазвайки всички противоепидемиологични мерки.

Гостите на експедицията младите скаути от Prista Scouting - BG Russe се включиха в маркирането на пътеките към пещерите. Посетиха и се запознаха с пещера Марина дупка, усвоиха воденето на група в пещера. В последната вечер на експедицията получиха сертификати за тяхното първо участие в пещерна експедиция. Наравно с тях за принос към клуба бяха връчени и награди на нашите най-млади членове на клуба.

Работни групи проникнаха в редица пещери в района, извършиха фото и видео заснемане на подземните красоти, провериха и набелязаха потенциални места за работа в бъдещите експедиции. Извършиха се изкопни работи в п-ра Марина дупка и понор Саламандър.

Експедицията завърши успешно и всички си обещаха отново да се върнат в с. Генчовци и да продължат с изследването на подземните красоти на пещерен район 218. 

С огромни благодарности за снимките на Явор Шопов, Цветан Остромски и Слав Гиндянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари