Ентусиаст направи паметник на изгубено портмоне

0

В руския град Ярославъл на 25 май се появи удивителен паметник - на изгубеното портмоне.

Паметникът портфейл е досущ като истински - изработен в естествени размери, а оловният цвят го слива с тротоара. Новият арт обект лежи на улица „Собинов“ край ресторант „Брюге“ и е плод на развинтената фантазия на собственика му Ян Левин, предаде в.“Комсомольская правда“, информира Монитор.

Ярославският историк и предприемач Левин се надява в най-скоро време оригиналното творение да стане градска забележителност. И наистина, веднага след фиксирането на портмонето върху асфалта с еднометров метален щифт в бетоновата му основа, мнозина счупиха по някой нокът в желанието си скришом го грабнат. В следващия миг минувачите застиват, неразбиращи какво се случва, а „Устните се разтеглят в широка усмивка. Сърдити няма.“, коментира Левин и допълва, че задачата на майстора е била максимално опростена – да сътвори портмоне, което да изглежда като истинско.

За да не спъва по- разсеяните минувачи, паметникът е разположен на края на тротоара, до едно кафене. Макар да го пази всевиждаща улична камера, в социалните мрежи циркулира мнението, че все пак ще го откъснат от улицата.

Собственикът на ресторанта и друг път е радвал ярославци със забавни хрумвания. Преди време украсил улица „Революционна“ с мемориална дъска, гласяща „На това място на 24 юни 1794 година не се случи нищо“. Нестандартната дъска се превърна в любимо място за снимки на жителите и гостите на града.

Ян Левин коментира във Facebook, че „В края на краищата именно такива забавни дреболии създават облика на Ярославъл. И колкото повече са те – толкова по-добре.“ Той за пореден път призова съгражданите си да правят града по-приятно място за живеене, като с внимание да се отнасят към детайлите , защото „Ако всеки един посади цвете, Ярославъл ще се превърне в цветна градина, но ако хвърля угарки и хартийки по земята, като нищо всички ще затънат в купища боклук.“

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!
Етикети

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари