Енергиен експерт прогнозира спад на цените на енергоресурсите

0
"Ще паднат цените на енергоресурсите, специално на природния газ. За обратното говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели, за да падне правителството на България", каза Красимир Манов
"Ще паднат цените на енергоресурсите, специално на природния газ. За обратното говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели, за да падне правителството на България", каза Красимир Манов Видео: NOVA NEWS

"Има доказани запаси на газ у нас, изисква се време, инвестиции и държавна политика, за да го добиваме", каза още Красимир Манов

"Може би доста по-евтин газ ще ползваме от този на "Газпром". Ще паднат цените на енергоресурсите, специално на природния газ. За обратното говорят тези, които искат да всяват паника от чисто политически цели, за да падне правителството на България. Няма полза от това сега", каза в „Твоят ден“ по NOVA NEWS енергийният експерт Красимир Манов.

За него няма обективни предпоставки това да се случи, предприемат се мерки, за да се компенсират работодатели, работници, служители и пенсионери.

"Не е нормална ситуацията сега с газа, но това ще се промени. Когато има някъде недостиг на някакъв продукт, винаги се намират други източници, не бива да се правят драми, както се случва у нас", смята Красимир Манов.

По отношение на възможността да добиваме енергийни ресурси у нас експертът заяви, че има доказани запаси в България, но трябват много сериозни инвестиции, изискват се много години за проучване, търсене, намиране, използване, но според Манов винаги се е работило да сме зависими енергийно.

"Въпрос на време е, но и на държавна политика, зависи от желанието на управляващите дали искат да добиваме самостоятелно", каза още Красимир Манов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    русенец
    Вече трета седмица с газ от Газпром, но чрез посредници и на по-високи цени. Иначе и Тиквата се кълнеше, че ще открием газ в Черно море и даже ще продаваме и на руснаците. Друг пък идиот обясняваше как под България текат реки от нефт. Гладна кокошка газови находища сънува.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари