Емил Джасим: Русия е най-големият враг на Съединението

1
Съединението е празник, в който празнуваме българския дух в неговата пълнота, каза историкът
Съединението е празник, в който празнуваме българския дух в неговата пълнота, каза историкът Видео: Euronews Bulgaria

Съединението е празник, в който празнуваме българския дух в неговата пълнота, каза историкът

Съединението е празник, в който празнуваме българския дух в неговата пълнота – в това да се изправим гордо и да кажем, че свободата е по-ценна от абсолютно всичко. Да застанат българите сами срещу всички и да отвоюват своето.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria историкът Емил Джасим.

„Горчив привкус съпровожда Съединението и по-точно относно това къде трябва да бъде центърът на държавата. На тази дата се сещам преди всичко за Гаврил Кръстевич (главният управител на Източна Румелия по това време – бел. ред.), който спокойно е можел да поиска да бъдат вкарани османски войски и е щяло да стане мътна и кървава. Но той не го прави и престъпва своите амбиции с аргумента „и аз съм българин“. В този момент той постъпва по държавнически начин, въпреки че не спрямо държавата, на която е служител“, посочи историкът Тиберий Баръмов.

По думите на Емил Джасим Русия е най-големият враг на Съединението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    Русенец
    Русия не е срещу съединението, а е срещу княза, който си го "присвоява", защото преди това е суспендирал Търновската конституция, като така отхвърля парламентарната ни република и обявява еднолична монархична власт в България. Този, да не вади думи от контекста, че този похват издава нечисти помисли.
  • 7
    16
    Нери
    Този идиот не е Българин и говори за Българската история. Джендари неадекватни.
  • 1
    15
    Az moja milost
    Този гей да не би да е бил свидетел на това което казва. Това е било преди повече от век. Ако Русия е била против това надали би се случило.
  • 7
    14
    до 12
    Теле, така наречените велики сили са били против България и то не само преди, около Освобождението, били са против нас винаги! Кефи ли те Чърчил, бе идиот? Кажи кога той е казал нещо добро за добитъци като теб?:) Карай си таксито и не се мъчи да си докарваш допълнителни доходи като проводник на байдънизми !
  • 5
    13
    Големия памперс
    От кога мнението на един арабски педе*раст е от значение? След като Господ е създал мухите не е било необходимо да създава арабите и педалите! Впрочем, този е живото олицетворение на Прозореца на Овертон по отношение на ликвидирането на България (като държава) и българщината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари