Илиян Василев: За мен истинският национален празник е Съединението

0
Най-вече защото посланието на празника - нуждата от единство на нацията е вечно
Най-вече защото посланието на празника - нуждата от единство на нацията е вечно Снимка: БГНЕС / Архив

Честит Празник! Има празник. Не трябва заради Илия да не приемаме Свети Илия. Но не може да бъда национален. По много причини, но най-главната е заради използването му от руската пропаганда за користни цели

Имам признателност към тогавашните войници и генерали, които са били и дали живота си. Не и към сегашните политици в Русия и у нас, които се кичат с чужда слава и търсят признателност. Всичко е платено и дължим нищо на съвременните обитатели на Кремъл.

Но да се помолим за душите на загиналите в тази война, от всички националности, за доблестните опълченци, за всички които направиха възможно възстановяването на българската държава.

Винаги съм правил разлика между признателността и паметта за падналите в тази война, за които народът сам се грижи, и фалшивите и грозни паметници посветените на Червената армия поробителка, за които се грижат отчаяните русофили Тези последните трябва да бъдат премахнати.

За мен истинският национален празник е Съединението и защото е постигнат самостоятелно, но най-вече защото посланието на празника - нуждата от единство на нацията е вечно.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    Elita
    Съединението на България също е благодарение на Русия, Илианчооууу. Ако не са те щеше да си Илханчооуу !
  • 2
    3
    s@s
    За всеки българин е ясно, че този на снимката е шпионин на сащ и е национален предател на България! Та същият този национален предател на България не иска да празнува български празник, но е изплезил език по хелоун и празника им с пуйка!
  • 5
    2
    darkaveng
    Странно мнение! Без 3.3.1878 г. дали щеше да има съединение? Илиянчо????
  • 7
    1
    русенец
    Хайде стига сте ни натрапвали мнението на това бившо тайно ченге! Аман от помияри, които вечно са с правилната власт и вечно са правилно ориентирани!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари