Емил Азар: Уплашени от съдебно преследване политици в преврат срещу властта

0
Целта им е да спечелят време, за да прикрият следите на колосални кражби, заради които някои от тях със сигурност ще влязат в затвора
Целта им е да спечелят време, за да прикрият следите на колосални кражби, заради които някои от тях със сигурност ще влязат в затвора Снимка: МС

Външни и вътрешни фактори срещу кабинета "Петков"

Известни политици и бивши министри, застрашени от разследвания на техни престъпления, повдигане на обвинения и заставане пред съда, се опитват спешно да свалят от власт сегашното правителство. Целта им е да спечелят време, за да прикрият следите на колосални кражби, заради които някои от тях със сигурност ще влязат в затвора. Затова се опитват да вбият клин в четворната коалиция по всякакъв повод и начин, отбелязва Емил Азар в коментар за FROG News.

Заплахите на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че градския транспорт ще спре, ако правителството не отпусне 140 милиона на общината, са част от ескалирането на напрежението. Некадърното управление на транспорта в София са довели до колосални загуби, но не се търсят виновни и начини за излизане от кризата, а се искат пари в момент, когато властта се опитва да се бори с инфлацията и затрудненията, произтичащи от войната в Украйна.

Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония!

Подобна е целта и на фарса с изгонването на автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина. 14 години ГЕРБ управлява столицата и през това време не направи нищо по този казус, сега изведнъж общината се активира. Съдът обаче спря напъните на Фандъкова и главният архитект Здравко Здравков.

На протести излизат полицаи и надзиратели от затворите.

Кирил Домусчиев плаши с протести от името на работодателската организация КРИБ.

Това са външните фактори, които работят срещу кабинета „Петков“.

Вътрешните обаче не са по-малко опасни. Нескопосаният скандал на Капитан Андреево, предизвикан от зам.-земеделския министър Иван Христанов нанася тежки щети на управлението. Без никаква подготовка Христанов тръгна да прави революция в нещо, което очевидно не разбира, но успя да предизвика гнева не само на български, но и на турски фирми, чиито бизнес е превоза на хранителни товари към и от Европа. Твърденията му за предложени баснословни подкупи засега напомнят единствено героя на Кийт Уотърхаус Били Лъжеца…

Безцеремонните и необосновани закани на Корнелия Нинова, че ще напусне коалицията, ако се изпратят оръжия и военна техника на защитаваща се от бруталната руска агресия Украйна са нищо друго освен изнудване.

Същото важи и за позицията на България по отношение на Северна Македония. Все неща, които всеки ден се повтарят непрекъснато през медиите.

Грешките и неадекватното на моменти поведение на членове на правителството от „Продължаваме промяната“ улесняват задачата на превратаджиите.

Политици от ГЕРБ и бивши министри наистина са потенциални клиенти на прокуратурата и съда, съобщават различни източници на Фрог нюз. Говори се, че главният прокурор Иван Гешев, за да запази своята глава се е съгласил да „отвинти крушките“ на някои от досегашните си авери и приятели от шайката около Борисов. Доказателства за техни престъпления имало предостатъчно. Предполага се, че е възможно да е предупредил някои от тях да се спасяват или да атакуват кабинета. Това накарало застрашените да действат припряно и да бързат със свалянето на властта. Въпросните лица са от ГЕРБ, ДПС - с любезното съдействие на кадри от БСП, „Възраждане“ и пръкналата се неотдавна партия на Стефан Янев. В тяхна услуга са се поставили хора от службите, които все още се подвизават там. С вдигането на шумотевица около Северна Македония на софрата бърза да се нареди и ВМРО. Мобилизирани са и структури на организираната престъпност, задължени на предишната власт.

АКЦЕНТЪТ! Зад превратаджийския план стоят кукловодите от Кремъл, които са бесни заради позицията на официална София срещу войната в Украйна и санкциите срещу Русия, съобщиха източници на Фрог нюз. Москва умело се възползва от френетичното желание на мафиотизирани кръгове да превземат отново управлението в България и съдейства с всички средства това да се случи. ГЛАВНАТА ЦЕЛ: На власт да се върне статуквото, което хем ще граби, хем ще удовлетвори щенията на Русия да се вбива клин в НАТО и ЕС.

Ако Петков и Василев не реагират спешно и твърдо на коварния план, съвсем скоро ще се окажат на улицата. Може и по-лош вариант да им се случи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари