Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония!

2
Доброволно излизам от управлението
Доброволно излизам от управлението

Доброволно излизам от управлението

В извънредно изявление лидерът на „Има такъв народ” Слави Трифонов обяви, че слага край на коалицията. „Доброволно излизам от управлението. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и на тази агония”, обяви той.

„Причините, поради които тази коалиция не работи и поради която ние нямаме място в нея, са две - Северна Македония и фактът, че в държавата вече няма пари. По отношение на Северна Македония министър-председателят води друга външна политика, различна от политиката на Министерството на външните работи, на парламента и политиката, декларирана на Консултативния съвет при президента”, мотивира се лидерът на ИТН, предава NOVA.

Всичко е въпрос на морал. Ако ние искахме власт, щяхме удобно да си стоим в управлението и да се ползваме от всички ползи на властта. Че то сега би следвало да си ми е супер и да се съобразявам с Кирил Петков и Асен Василев”, разяснява Трифонов.

Аз не съм тук заради властта, даже продължавам да не се чувствам политик. Заради моралния избор не направих правителство, когато имах най-много депутати”, коментира още Трифонов.

Ще започнат всякакви глупости, че спираме бюджета и какво ли още не. Затова ясно заявявам, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и пенсиите на хората. Но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха”, обясни още той.

Напрежението на заседанието на кабинета

„Днес министрите на „Има такъв народ” напуснаха заседание на МС заради изключително лошия бюджет, който представи министъра на финансите Асен Василев. Това е поредният повод, който ясно и безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито финансовият министър се справят, нито тази коалиция работи както трябва. Даже това е агония”, обяснява той.

Между другото, като казвам повод - искам да ви кажа, че през целия си живот съм се старал да правя разлика между повод и причина. Напускането на министрите на ИТН днес е повод и това е поредният повод”, заявява Трифонов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    русенец
    И сега какво, в Русе се търси нов областен управител? Дано не ни пратят онази плагиатка Везиева, или я оставят да плагиатства в БДЖ. Сигурно тя закупи билетите на министър Събев за влака - София - Етрополе
  • 3
    9
    Ушев
    А "европейците от малката Виена" гласуваха за учиндолския наркоман. Русе се напълни със селяндури от силистренско, разградско и търговишко, за които Перник е най-западната точка на света и резултатите са видими!
  • 0
    8
    до 7
    Пробвай се да пишеш грамотно и разбираемо, че не се разбира коя е твоята истина. Но като цяло нека оставим болшевишките пинизи и правото всеки да мисли със своята глава, още повече, че другите и пишат грамотно.:) Лека нощ, другарю!:)
  • 1
    7
    истината
    не мислете вместо хората, които могат, много ви се моля! единият такъв бил, другия онакъв бил... ае гледайте си собсветните осрани задници бе, тъпунгери! докато не станем целокупен народ и да мислим, и да си помагаме един другиго, а не само да се чудим как, да се мразим и т.н. никога няма да се оправим! нито слави е виновен, нито бойко, нито киро, миро, фиро и който и друг да е, а самите НИЕ сме си виновни! АЙДЕ със здраве!
  • 5
    6
    Каква
    Коалиция е това - сбирщина, работеща като орел, рак и щука. Колкото и да плюете Трифонов, голяма част от нещата, които казайа той и по телевизията Гроздан Караджов и Тошко Йорданов, разкриват схемите в т.н. правителство на промяната, което всъщност е правителство на измяната и националното предателство, правителство на бедността.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари