ЕМА проучва ваксината на "Джонсън и Джонсън"

0
Ваксината е четвъртата одобрена в България за имунизация срещу COVID-19
Ваксината е четвъртата одобрена в България за имунизация срещу COVID-19 Снимка: БТА

Европейската комисия ще търси и обяснение за закъсненията в доставките

Очаква се становище на Европейската агенция по лекарствата за ваксината на "Джонсън и Джонсън", която е четвъртата одобрена в България за имунизация срещу COVID-19.

За момента се знае, че ЕМА е започнала собствено проучване на шестте случая на тромбоза след имунизация с "Янсен" в САЩ. Всички са настъпили при жени на възраст между 18 и 48 години, а симптомите са се появили от 6 до 13 дни след ваксинацията.

В същото време Европейската комисия ще потърси обяснения от компанията относно неочакваното съобщение за закъснения в доставките. „Джонсън и Джонсън” обяви вчера, че ще забави пратките за Европа, след като американските здравни власти препоръчаха временно спиране на препарата след случаите на тромбоза при шест жени.

Очаква се и становище на експертните съвети до края на седмицата - как ще се процедира с ваксината на "Астра Зенека". Според СЗО - втората доза трябва да бъде от същата ваксина. Здравният министър вчера обяви, че при изявено желание - втората игла може да бъде с "Пфайзер" или с "Модерна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари