Елена Поптодорова: Трябва политическо жертвоприношение, за да се състави кабинет

0
Поптодорова: Партиите не бива да се самоунищожават
Поптодорова: Партиите не бива да се самоунищожават

Поптодорова: Партиите не бива да се самоунищожават

"Трябва да има политическо жертвоприношение за съставянето на кабинет. Но то следва да е видимо, всички да знаем, че се е състояло". Това заяви вицепрезидентът на Атлантическия клуб в България Елена Поптодорова в ефира на NOVA.

Бившият посланик на страната ни в САЩ смята, че Христо Иванов е готов на такава сериозна крачка и на компромис, защото именно той е успял да съхрани умерения политически език.

„Мисля, че с „Възраждане" към момента няма условия за разговор. Това е партия, която иска да върне България назад, да я изтръгне от нейното вече естествено битие на член на Европейския съюз и НАТО", коментира още Поптодорова. И допълни, че Корнелия Нинова също едва ли е готова на „жертвоприношения" в името на формирането на стабилен кабинет.

Според нея, каквото и да се случва в политическия ни живот, партиите не бива да се самоунищожават. „Ако се заличи партийното, това също е огромен риск за демократичния процес. Ще се получи някаква амалгама, в която не е ясно кой кой е. Като чуя „няма ляво, няма дясно”, започвам да се тревожа”, каза още Поптодорова.

Според нея Росен Плевнелиев и Соломон Паси ще се справят с ролята си на медиатори при преговорите за формиране на правителство. Идеята бе лансирана във вторник от ГЕРБ, които заявиха, че ще изпращат контактни групи, които да търсят допирни точки между отделните формации.

„Що се отнася до Русия, за нея трябва да се говори спокойно. Всичко по темата трябва да бъде изложено не с агресия, а с факти", каза още Поптодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Нагла крадла!
    С присъда от 24 октомври 2018 година по дело IV K 465/17 на основание чл. 66 параграф 1 и 2 от НК и чл. 67 ал. 1 от НК на Полша приемайки, че подсъдимата Елена Поптодорова със своето поведение е извършила състава на престъпление по чл. 278 параграф 1 от НК по следния начин: на 24 февруари 2017 година на терена на намиращ се на летище "Фредерик Шопен" във Варшава е извършила кражба на крем на стойност 1640 злоти. Едновременно с това съдът прекрати условно наказателното производство срещу подсъдимата за изпитателен период от 1 година, присъдил е от подсъдимата в полза на Фонда за пострадали от престъпления и за пост наказателна помощ парична сума в размер на хиляда злоти, а също така е присъдил в полза на Държавния бюджет 170 злоти за възстановяване на съдебните разноски по делото.
  • 4
    4
    Маньо
    Докога компрометирани клептоманки ще ни дават акъл?
  • 2
    3
    ...
    Пасито днес почти се задави докато си предлагаше мазния еврейски атлантически сбръчкан анус. Толкова беше развълнуван. Медиатори... повръща ми се от политическите завъртулки, примесени с краварска тор.
  • 6
    2
    Ало, кремчето...
    Що не си седиш на задника, и не изказвай мнение, защото достатъчно се изложи. Не мога да си обясня с какви очи се появяваш в телевизиите, но това са нашите политици - гьон-сурати. Върви си опъвай бръчките с кремчетата, които открадна и не се появявай дърта уруспиьо...
  • 6
    1
    Kalsi
    Тази е тотална българофобка/русофобка! Не, редовен кабинет не трябва да бъде съставян! По-добре е да има служебно правителство! Сънародниците трябва да бъдат информирани правилно: При служебно правителство няма никакъв конституционен вариант грантаджийте/българофобите/русофобите да обявят война на Русия, което сащ настоява от нас! Затова не се поддавайте на агентите/шпионите на сащ ... ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари