Росен Плевнелиев: Румен Радев нарушава Конституцията

0
„Възраждане“ и ИТН са аватарите на Румен Радев в парламента, каза президентът Плевнелиев
„Възраждане“ и ИТН са аватарите на Румен Радев в парламента, каза президентът Плевнелиев Снимка: bTV / стоп кадър

„Възраждане“ и ИТН са аватарите на Румен Радев в парламента, каза президентът Плевнелиев

„Толкова мъчно се родиха тези промени в Конституцията, толкова бяха желани. Толкова много битки, високо вдигнати юмруци, противопоставяне. Като че ли наученият урок ни води до тях“.

Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV Росен Плевнелиев, президент на България (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Той счита те са устойчиви и в правилната посока.

По повод случващото се в Народното събрание и сцените, които бяха провокирани основно от депутатите на „Възраждане“, както и критиката на Румен Радев, че това правителство не трябва да променя Конституцията, Плевнелиев заяви, че има „много пропаганда и малко смисъл“ в действията както на президента, така и на „неговите аватари“ в парламента.

Плевнелиев визира представителите на „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

„Нека да не забравяме как те се кълнат във вечна вярност на прословутия президент, който се бори за абсолютната власт и не се спира пред нищо. С високо вдигнат юмрук той обслужи една определена част от обществото и погази другата“, коментира Плевнелиев, допълвайки и че към днешна дата Румен Радев нарушава Конституцията.

Според него две много големи теми са довели до тези промени. Едната от тях е главният прокурор и неговата абсолютна власт.

„Трябваше да се намери демократичен начин главният прокурор да стане отчетен, а не просто човек с абсолютна власт, коментира Плевнелиев.

Втората голяма тема за него е служебното правителство.

„Как е възможно един президент да връчи мандат – в случая на акад. Денков, и да му каже: „Вие не трябва да правите правителство“. Това е висш акт не само на неразбиране на Конституцията, но и взривяване на нейните устои“, на мнение е Росен Плевнелиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    123
    НЯКОИ СИ СПОМНЯМЕ ПРЕЗ ПЪРВИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ ГОДИНИ КАК СЕ ПЯВИХА ПО УЛИЦИТЕ НА ГРАДОВЕ,ВКЛ. И В РУСЕ,КАК СЕ ПЯВИХА ЕДНИ ВЕРТИКАЛНИ УСТРОЙСТВА ВЪВ ФОРМА НА САРКОФАГ НА ФАРАОН И ТАМ ,СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ,ТОЗИ "ФАРАОН" ПРАВЕШЕ НЯКАКЪВ ПОРОСКОП ИЛИ ПРЕСКАЗАНИЯ НЯКАКВИ ЗА НАИВНИЯ БЪЛГАРИН.ПОСЛЕ СЕ РАЗБРА,ЧЕ ТОВА БИЛ ПРОЩЪПУЛНИКЪТ В БИЗНЕСА НА ТОЗИ ПОЧТЕН ЧОВЕК И ВИДЕН ДЕМОКРАТ.И,РАЗБИРА СЕ,ПОЧТЕНИТЕ БЪРЗО ПОКРИХА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ.И ТОЙ СЕГА ЩЕ НИ ПОУЧАВА НА МОРАЛ
  • 9
    5
    Анчо
    Роско,не може всичко да са безлични президенти като теб.
  • 8
    4
    до 2
    Защото телевизиите се държат от хората с под 10% обществено одобрение. Живеем в комунизъм.
  • 10
    3
    Моето име
    А пък ти нарушаваш вселенската хармония със съществуването си. А, да. "Да живее демокрацията"..
  • 12
    2
    Русенец
    Защо медиите излъчват най- много персони с рейтинг под 10%обществено одобрение?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари