Експерти: Разходката на Виктор, Веско и Христо струва на държавата над 30 000 лева

0
Експерти: Разходката на Виктор, Веско и Христо струва на държавата над 30 000 лева
Снимка: Reuters

Според експерти издирването на трите момчета е излязло на държавата над 30 000 лева, пише агенция "Пик". За щастие, Виктор Димитров (20 г.) от Стара Загора и връстниците му Веселин Тодоров и Христо Иванов от Велико Търново, които бяха в неизвестност от събота, са живи и здрави.

Стана ясно, че те сами са стигнали до водохващането над с. Тъжа, където се обадили на пазача. Виктор, Веселин и Христо били изтощени и изгладнели. Изтощени и изгладнели са и спасителите от Планинската спасителна служба, които денонощно ги издирваха в горите на Балкана.

В операцията по търсенето на момчета, наред с множество автомобили и джипове се включи и военен хеликоптер "Кугър". Въпросът за разходите предизвиква разнопосочни коментари в интернет. Някои от потребителите на глобалната мрежа са твърде крайни. Те определят трите момчета като безотговорни, защото са тръгнали да се катерят по стръмните склонове без екипировка и застраховка. Типично по нашенски множество озверели хора се нахвърлиха като лешояди върху Веско, Виктор и Ицо и то още преди да бъдат открити.

Други се радват, че младите мъже са невредими. В крайна сметка всички разходи по издирването им ще бъдат платени от държавата.

Но, за да не стават подобни инциденти е добре именно държавата да разяснява предварително на любителите на силни усещания, че не бива да се хвърлят в рискови начинания без да са подготвени.

Източник: Агенция ПИК
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари