Експерти по ринология от 12 държави се събират в Русе

0
В Русе започва Есенна научна конференция по ринология
В Русе започва Есенна научна конференция по ринология

В Русе започва Есенна научна конференция по ринология, организирана от Националното сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия. Домакин на научния форум е Русенският университет и неговия факултет "Обществено здраве".

Световни експерти в областта на ринологията ще се съберат в Русе на международно училище по ринопластика и четвърта българо-италианска ринологична среща. Сред гост-лекторите ще бъдат едни от най-влиятелните имена в тази област: Президентът на световните ринологични общества професор Метино Анерджи, президентът на Европейската академия по лицево-пластична хирургия професор Пиетро Палма, възпитаникът на "Майо клиник" в САЩ проф. Дейвид Шери, почетният председател на японското ринологично общество и много други. 

В двата форума ще се включат участници от 12 държави, а събитието се превръща в най-мащабната тематична среща , организирана в България досега. По време на международното училище по ринопластика участници ще имат възможност да се запознаят с новостите и да овладеят съвременните оперативни техники при заболяванията на носа и синусите, както и да се споделят българските постижения в тази област. В рамките на конференцията ще бъде подписан договор за двустранно сътрудничество между Българското ринологично сдружение и японското ринологично общество за съвместен научен обмен между специалисти по ушни, носни и гърлени болести от двете държави практически дейности, специализация на млади учени и други.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари