Експерт: С тези темпове ще санираме всички сгради в България след 200 години

0
Интересът към програмата за безплатно саниране е най-голям в големите градове
Интересът към програмата за безплатно саниране е най-голям в големите градове

Интересът към програмата за безплатно саниране е най-голям в големите градове

Програма предвижда безплатно саниране на 1000 сгради в страната. Интересът е най-голям в големите градове, съобщават експерти в ефира на NOVA. Според експертите в бранша около 60 000 сгради в България имат нужда от обновяване.

„До момента има 2 000 санирани сгради от предишната програма. Сега 1000. Ако продължаваме със същите темпове, ще са ни нужни 200 години, за да санираме всички сгради, които имат нужда”, разказа Драгомир Цанев от Центъра за енергийна ефективност.

Програмата поема изцяло финансирането за санирането на една сграда.

„Някои от разходите обаче, трябва да се направят авансово, след което се възстановяват. Това са - изработката на техническия паспорт и за енергийното обследване, което струва 5 - 10 лева на кв.м или около 300 - 500 лева на апартамент. И при одобрение се предвижда възстановяването на тези средства”, допълни Иван Марчев от Асоциация на дружествата, управляващи етажна собственост.

Хората се притесняват дали ще получат парите си от авансовото плащане, което се изисква, коментираха още експертите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ГРАЖДАНИН
    ВИЖТЕ СИ ФИРМИТЕ,МАЙСТОРИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ СЛЕД САНИРАНЕТО.ВИЖТЕ СИ ФОНДОВЕТЕ ЗА РЕМОНТ НА РЕМОНТИТЕ НА РЕМОНТА ( ПРАЗНИТЕ КАСИ).ВИЖТЕ КАЧЕСТВОТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ. УЖАС. ЗАЩО КАРАТЕ ГРАЖДАНИТЕ ДА ВЛИЗАТ В ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ И АНГАЖИМЕНТ,КЪДЕ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ? ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО. ПОЛУЧАТЕЛЯТ НА УСЛУГАТА МОЖЕ ДА Я ПОЛУЧИ И ЧРЕЗ ОБЩИНАТА,ЗА КАКВО ВЗЕМАТ ЗАПЛАТИ ? СТРАХ ВИ Е ХОРАТА ДА НЕ ВИ СЪДЯТ В СУБЛИВЕН МОМЕНТ ОЗНАМЕНУВАН ОТ ПРОПУСКИ ЗАКОННИ И ГРЕШКИ ? НАПРАВЕТЕ КОМИСИЯ. МИНЕТЕ ПО АПАРТАМЕНТИТЕ И ВСЕКИ ДА ПОДАДЕ ЗАЯВЛЕНИЕ ЗА УСЛУГАТА,ДЕКЛАРАЦИЯ ЧЕ ЩЕ ОСЪЩЕСТВИ ДОПУСК ДО ЖИЛИЩНА ПЛОЩ ЗА ЦЕЛТА НА ЗАЯВЛЕНИЕТО И НЯМА ДА ВЪЗПРЕПЯТСТВА СТРОИТЕЛНО РЕМОНТНИТЕ РАБОТИ. САМО ЧЕ СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА ЛАПНЕТЕ ПАРИЧКИТЕ И ОТГОВОРНОСТА ДАНЪЧНА И ПРОФЕСИОНАЛНА ДА Е МЕТНАТА НА КУХИ ФИРМИ ЗАРАДИ ДДС И ПОЛУЧАТЕЛИТЕ НА УСЛУГАТА. 32 ГОДИНИ САМО ИЗМЕКЯРИ И МОШЕННИЦИ РЪКОВОДЯТ ПРОСПЕРИТЕТА НА ОБЩЕСТВОТО И РИСУВАТ "СВЕТЛИ ХОРИЗОНТИ". КОЛКО СТРОИТЕЛНИ ТЕХНИЦИ СЕ ПОДПИСАХА И КАК НА ЗАВЪРШЕН ОБЕКТ ? КАКВО КАЧЕСТВО СА МАТЕРИАЛИТЕ? ДЕБЕЛИНА,УСТОЙЧИВОСТ НА ЗДПАЛИМОСТ? ПЛАСТ НА ДОГРАМА ? РАБОТНИЦИТЕ ГИ СЪБИРАХТЕ ОТ УЛИЦАТА И НА ДРУГИЯ ДЕН ВЪЗИРАТ. ЗАМИСЛЕТЕ АЛЧНИ НОМЕНКЛАТУРЧИЦИ,БЮРОКРАТИ И ПРЕДПРИЕМАЧИ ОТ НАРОДОСЕЛСКОТОГРАДСКО ЕЛИТНО ОБЩЕСТВО С КАФЯВО ДУПЕ.
  • 3
    1
    оня
    А кой е казал, че всички сгради трябва да са санирани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари