Община Русе: Удължава се срокът за кандидатстване по втория етап на процедурата за саниране

0
Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I
Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I Снимка: Община Русе

Документите по процедурата за кандидатстване остават същите като за Етап I

Срокът за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ е удължен до 17:00 часа на 29 февруари 2024 г.

Новите срокове предвиждат сдруженията на собствениците да подадат необходимите документи в Община Русе до 9 февруари.

Към основния пакет документи трябва да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност.

Удължаването на срока за подаване на проекти дава възможност на гражданите, които са останали в резервния списък с предложения по Етап I да кандидатстват във втория етап на процедурата. В този случай те имат предимството, че документите им вече са разглеждани и евентуално установените пропуски в тях са отстранени. Съсобственици в блокове, които досега не са заявили желание за участие в програмата, също могат да го направят.

Със средствата от Националния план за възстановяване и устойчивост в Етап II ще се финансират до 80% от инвестициите за изпълнение на предписаните дейности при провеждане на енергийните обследвания. Останалите 20% от общия размер на средства трябва да бъдат осигурени от съсобствениците, за което те трябва да са взели решение на проведено от тях общо събрание.

Повече информация за кандидатстване по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“ може да бъде намерена на сайта на МРРБ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    от руси
    Доброто и качествено изпълнение по подобряване на енергийната ефективност, или т.н. "Саниране" подобрява качеството на живота в "панелката". Да ама като почна всичко, кухите комуняги ореваха "орталъка"-че щели да се вдигнат данъците, че щели да доплащат, което отдръпна хората. Сега, виждайки ползите русенци се поосъзнаха. Ама малко късно.
  • 1
    3
    реалист
    Недомислица е да изискваш към основния пакет документи да се приложи допълнително решение на общото събрание на етажната собственост, че съсобствениците са съгласни да осигурят 20% съфинансиране за изпълнение на мерките за енергийна ефективност : 1. Правилата на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ изискват задъжително тези 20%, а и те се повтарят в целия пакет от документи; 2. След като срокът беше отначало до 16.01.24г., хората бързаха да си подадат пакета от документи, сега наново пак ново събрание за допълнително решение.... Направихте хората на маймуни....
  • 1
    2
    България
    Всичко зависи от собствениците . На общото събрание на Етажната Собственост се решават всички проблеми. Ако има недобросъвестни хора , има си съдия-изпълнител . Вярно е , че ако има ненормални, неграмотни, невъзпитани или просто диваци собственици, е проблем , но както всеки проблем си има решения . Трудни, но ги има. Ако живеете в затворен комплекс или селска къща пак имате голям проблем с недобросъвестни съседи-собственици или наематели , особено ако са диваци. Решението е просто : СПАЗВАНЕ НА ВСИЧКИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ ОТ ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
  • 4
    1
    daskal
    Вземаме един класически панелен блок - 8 етажа, 3 входа, 72 апартамента. Приемаме, че цената за санирането е около 1 милион (това вече е много относително!). Предполагам, че ще се плаща според квадратурата на апартаментите. 20% ще излязат към 3-4-хиляди на апартамент. Първо, много ми е любопитно като как ще има пълно съгласие? Как ще се включат онези, които не искат или не могат да платят. Особено онези, които не си плащат таксите за входа или водата? Или другите - които работят в чужбина? Или болните стари самотници? Второ, как и кога ще се плаща, за да започне ремонтът? Кой ще има грижата да контролира това? Поне няколко комшии категорично ще откажат да участват, защото сами са си направили саниране. Изобщо... Само като си помисля... Некъф ужаст!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари