Шест сгради от резервния списък в Кюстендил ще бъдат санирани

1
23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост
23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост Снимка: БТА / архив

23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост

6 заявления са подадени в Община Кюстендил за саниране на многофамилни жилища по Програмата за енергийна ефективност, етап 2, или от така нар. резервен списък, обявиха от администрацията.

В списъка са 34 резервни предложения за изпълнение на инвестиция по процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд" с 20% съфинансиране от съкооператорите.

Очакват се нови заявления.

Най-вероятно съфинансирането ще е чрез потребителски кредит, каза ресорният зам.-кмет на Общината Николай Дочев.

Друг възможен вариант е да се осигурят средства по така нар."зелена" сделка, по която за Кюстендилска област са предвидени към 120 мил. евро, отбелязва кметът инж. Огнян Атанасов

23 многофамилни жилищни сгради ще бъдат обновени в община Кюстендил в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, който се финансира от Европейския съюз.

Общата стойност на одобрените проекти е близо 27 млн. лева.

Досега по двете програми - Националната програма за енергийна ефективност и ОПРР в Кюстендил са реновирани 57 многофамилни сгради, неофициално се коментира, че техният брой в града е около 200.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    до 1
    а ние, дето си санирахме жилищата ,какво, да си търсим парите от някого?!? Баси наглеците, някой трябва да им ремонтира частните имоти?!? Че и нагли, даже и не желаят да участват със средства!
  • 1
    1
    ........
    За какво саниране говорите????Гражданитв ще дадат по 5000-6000 лева на апартамент?????А други,които са одобрени от първи път на сто процента от европейски средства!!!!"Де Илия на кирия"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари