Екипаж на кораб изчезна в морето

0
Американски боен кораб е бил блъснат от три пъти по-тежък контейнеровоз
Американски боен кораб е бил блъснат от три пъти по-тежък контейнеровоз Видео: ruptly

7 американски войници са изчезнали, а други трима са ранени, след сблъсъка между военен кораб и търговски плавателен съд в близост до Япония.

Контейнеровозът "ACX Crystal" се е врязъл в разрушителя USS "Фицджералд", един от най-модерните бойни кораби в света, около 2:30 сутинта местно време, на 103 км югоизточно от гр. Йокосука, пише Монитор.

След сблъсъка американският кораб е понесъл огромни щети, което е видимо и на снимки, разпространени от японската брегова охрана.

Освен седемте души от екипажа му, които към момента се водят изчезнали, е пострадал също и командирът на разрушителя Брайс Бенсън. Той е бил транспортиран в американска военна болница в Йокосука и към момента състоянието му е стабилно. Други двама моряци са пострадали по-леко.

Американският кораб, дълъг 154 м е бил и наводен след сблъсъка, но не е имало опасност да потъне. Към момента той се придвижва към Йокосука на собствен ход.

Контейнеровозът, причинил щетите, е дълъг 200 метра. Той плава под филипински флаг и тежи малко под 30 000 тона, около три пъти повече от разрушителя. Снимки показват, че при него пораженията са само по носа му.

Мястото на сблъсъка е в изключително натоварен район на изхода на Токийския залив. Под въпрос е обаче как на USS Fitzgerald, който притежава изключителни радарни системи, изобщо са допуснали опасното приближаване и сблъсъка, коментира Би Би Си.

Към момента от американската морска пехота отказват допълнителни коментари по случая.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари