Япония поиска йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб

1
Последната информация е, че двама от моряците са българи
Последната информация е, че двама от моряците са българи

Последната информация е, че двама от моряците са българи

Япония поиска от йеменските бунтовници да освободят екипажа на отвлечения кораб в Червено море. Последната информация е, че двама от моряците са българи.

Корабът е британска собственост, но се управлява от японски оператор. На борда няма японци, но Токио осъди отвличането и призова моряците да бъдат пуснати. Йеменските бунтовници са съюзници на Иран и врагове на Израел.

Те твърдят, че корабът е израелски. За екипажа техен говорител каза, че „с моряците се отнасяме според ислямските принципи и ценности”. Бунтовниците обясниха, че корабът е откаран до йеменско пристанище.

В неделя вечерта палестинската терористична групировка „Хамас” похвали бунтовниците за отвличането на плавателния съд. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов коментира какво е известно към момента.

По непотвърдена информация двама са българите на борда на отвлечения кораб, единият е капитан. Изясняваме цялата ситуация. Във всички такива случаи сме в тясна комуникация с нашите партньорски служби и тези на територията на България”, уточни Стоянов, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • русенец
    При неотдавнашното посещение на Тони Блинки в Пекин, той бе посрещнат на летището от заместник ПР-а на Окръжния комитет на...
  • чичомехтинпедала
    Пиша тука някакви тапотий да ми плашта Мутрофанката жълти копейки.да живей ТероруZZшлямия и путлерчето!
  • daskal
    Колкото и да се труфят с арманита и шанели, всичките ни милионери "бизнесмени" днес смърдят на БКП и Държавна сигурност....
  • до Хуилото
    Ко стана бе хуилко, що имаш толкоз минуси? Да не стане скоро ти да трябва да заминаваш, лумпен изкрейзъл.
  • Путин Хуйло
    Да, на мен ми ебаха майката, даже и мен самият ме ебаха и ми хареса страшно много. Най-хубавото беше, когато негрите от...