Екипът от български доброволци в Кахраманмараш преустановява работа

2
Причината е, че вече има доста сериозна физическа и психическа преумора
Причината е, че вече има доста сериозна физическа и психическа преумора Снимка: АП

Причината е, че вече има доста сериозна физическа и психическа преумора

Екипът от 33 български доброволци, които помагаха в издирванията на оцелели след земетресението в турския град Кахраманмараш, преустановява работа. Това съобщи Георги Влайков, ръководител на доброволците от Националната асоциация на доброволците в Република България, цитиран от БНР.

"Днес започва изтеглянето на първия екип, който замина във вторник, така че се съобразяваме с разпореждането на местните власти. Обикновено в такива ситуации е прието не повече от 5-6 дни екипите да работят на терен, тъй като има вече доста сериозна физическа и психическа преумора. Те в денонощни условия на минусови температури. Нашите доброволци от този екип конкретно участваха в спасяването на над 10 души, отделно другият екип също работи в района на Хатай. Снощи те имаха добра новина – около един часа ни докладваха за извадена жена, жива", заяви Влайков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари