ЕК: Убийството на Петров да не се смесва с Шенген

0
Засега вето за присъединяване на България налагат две страни-членки - Нидерландия и Австрия
Засега вето за присъединяване на България налагат две страни-членки - Нидерландия и Австрия

Засега вето за присъединяване на България налагат две страни-членки - Нидерландия и Австрия

Убийството на Алексей Петров не трябва да се смесва с приемането на България в Шенген, което има своя траектория и ясни правила - така говорителката на Комисията Анита Хипер отговори на въпрос как този случай ще повлияе върху присъединяването на страната ни към пространството за свободно движение, информира БНР.

Засега вето налагат две страни-членки - Нидерландия и Австрия. Нидерландия посочва като мотив организираната престъпност и корупцията у нас.

Хипер припомни, че позицията на Комисията е от дълго време и непроменена. От 12 години твърдим, че България и Румъния са готови за Шенген, подчерта тя. Хипер изрази очакване тази година Съветът на ЕС да вземе решение, с което те да станат негови пълноправни членки.

В началото на септември Нидерландия, която се управлява от служебното правителство на Марк Рюте, трябва да изготви списък с въпроси, които не са спешни за решаване от страната на "лалетата".

Ако там попадне ветото на страната върху присъединяването ни към Шенген, то вероятно решение в наша полза няма да бъде взето до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    daskal
    Ако ще половината парлЯмент да разстрелят пак ще го разграничат шенгена. Само и само да ни наврЪт там и после и еврото. Опасни евро отрепки са.
  • 11
    1
    Оффффффф!
    Бе да ви сЕра на Шенгена, да ви сера и на €вропедерасткия съюз! Кой нормален иска да живее с лесбийки-мъжкарки, изнежени педерасти, гнусни негри, смрадливи араби и крадливи цигани?!! Ай, бъркайте си по дупките и си ебете майките! Вие трябва да ни се целувате задниците, ваксинирани нещастници!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари