ЕК скастри Русия, че продължава да използва газа за политически натиск

0
Това е много странен начин за правене на бизнес от страна на "Газпром", заяви Урсула фон дер Лайен
Това е много странен начин за правене на бизнес от страна на "Газпром", заяви Урсула фон дер Лайен Снимка: БТА

Налице са все по-ясни знаци, че Русия ще продължи да използва газа за политически цели

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на конференция, организирана от няколко германски медии, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

За да гарантираме независимостта си, трябва да работим с доставчици на газ, на които може да се разчита, допълни тя. Според Фон дер Лайен ЕС ще сключи партньорство със САЩ за енергийна сигурност и увеличение на доставките на втечнен природен газ.

ЕС ще преговаря и с други производители на газ, например Норвегия, за повишаване на доставките. Освен това Европа може да подобри ползването на собствените си газохранилища, а и да увеличи вместимостта им, допълни председателката на ЕК.

Според нея Русия очевидно няма намерение да увеличава доставките на газ за Европа въпреки голямото търсене и високите цени, което по думите ѝ е "много странен начин за правене на бизнес от страна на "Газпром".

Изявлението на Фон дер Лайен идва, след като стана ясно, че руският гигант не е заявил допълнителни количества транзит през пунктовете "Суджа", "Сохрановка" и "Велке Капушане".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Spermaman
    Предлагам на ПЕС да отговори както подобава с мощен *ей парад и да спре да ползва Руска газ.
  • 5
    2
    скептик
    „Според нея Русия очевидно няма намерение да увеличава доставките на газ за Европа въпреки голямото търсене и високите цени, което по думите ѝ е "много странен начин за правене на бизнес от страна на "Газпром".“ ей тва вече кърти мифки! значи газпром трябва да играе по свирката на ек, оттам да получава директиви за работа! а пазарът?!? газпром има да снабдява освен ес и вътрешното потребление, пък и необятния китайски пазар. да не говорим за северния паток 2, направиха го, а не им дават да го ползват! е, знаят ли какво искат?!? аз мисля искат ог газпром да им доставя газ безплатно, а пък ако може и да си плати за това, още по-добре!
  • 10
    1
    Тъпа, алчна кучка
    Ето защо ви принуждават да се бодете! линк: https://trud.bg/корумпираният-характер-на-интересите-на-ес-към-ваксинацията/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари