Едва 26% от вагоните в БДЖ имат климатични инсталации

0

По пътя към лятната ваканция, оказва се, едва 26% от всички налични вагони на БДЖ са с климатизация

Така отговориха от железницата на въпрос на БНТ. Повод за запитването ни станаха множество зрителски сигнали, че въпреки високите температури влаковете до морето са без климатици.

Зрителски сигнали до телевизията показват, че през лятото пътуването с българските железници може да е изпитание, ако попаднем на влак без климатизация или както в този случай - с повредена охлаждаща система.

Екип на телевизията тръгва за морето, избират произволен влак до Варна. Пътуването им започва с 54-минутно закъснение.

Недка Станева, пътник: Мисля, че няма достатъчно машини, защото от София тръгнахме с 25 минути закъснение, поначало беше с 10 мин обявено на таблото в София, изчакаха видинския влак да дойде да вземат неговата машина, за да тръгне този за Варна.

Заради закъснението кондукторите се погрижиха всяка връзка, която трябва да се направи с друг влак, да бъде подсигурена. Срещу високите температури вътре обаче бяха безсилни. В тази композиция вагоните са с купета и няма много варианти за справяне с жегата. Оказва се, че нашият влак е произведен без климатична инсталация.

Мартин Стоев, пътник: Отварям прозореца. Искам да включа климатика, ама няма как. Няма климатик. Поне не знам да има.

Иван, пътник: Много течности, много течности. Прозорецът и той е вариант. Това е общо взето...

Едва една четвърт от всички вагони са с климатизация, обясниха от БДЖ. По осем направления с дълги маршрути влаковете имат охлаждащи системи, както и във всички спални вагони на нощните влакове от София до Варна и Бургас и обратно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари