Едно неприятно преживяване с мобилен оператор, което ме сполетя наскоро

3

 

Читател на Dunavmost.bg се свърза с нас и разказа за една подвеждаща практика на мобилните оператори, която може да повиши сметката ви за телефон.

Ето какво споделя Явор Маринов:

Здравейте, Пиша Ви по повод едно неприятно, от моя гледна точка, преживяване с мобилни оператори, което ме сполетя наскоро.

Възможно е да има и други сигнали по случая, тъй като напоследък забелязвам голяма активност в интернет-пространството на хора, загрижени за обществото, което е много хубаво.

Без да цитирам имената им, наскоро получих SMS от мобилен оператор, който гласи:

„Vivacom te pozdravyava! Tvoyat nomer toku shto se poyavi v spisaka sas shtastlivi klienti, koito mogat da poluchat dnes 7 bezplatni Personalni Testa chrez SMS ot Vivacom! Izprati DA na 1230 bezplatno!”

следва информация за играта, интернет-страницата на оператора след което „Otkazhi tozi SMS na 188188. Tsena sled 7 dni: 30 st. na den.”

Кое е притеснителното в случая?

1. В забързаното си ежедневие клиентите са свикнали да не четат докрай или да изтриват подобни съобщения.

2. Написано е как да участваш в тази „схема” но не е указано, конкретно в този SMS, как точно, т.е. какво следва да напише клиента за да се откаже. Да се изтрие SMS-а не е достатъчно. Необходимо е да се отговори със “STOP” (с главни букви, на латиница, без кавички, само STOP).

3. Подобни SMS-и са практика не само за един от мобилните оператори. Ползвам два мобилни оператора. В рамките на половин месец получих SMS със сходно съдържание и от другия мобилен оператор. Убеден съм, че участието в тези техни „игрички” е със самото подписване на договора – написано вероятно някъде там в купчината от листи с шрифт с размер 5 например.

Виждам нещата по следния начин - идеята на тези кампании е чрез мълчаливото съгласие на клиента да се получи основание, с което мобилният оператор да може законосъобразно да измъква по 0,30 лв. на ден или 2,10 лв. на седмица, което е грубо казано 8-9лв. на месец. И веднага се сещам за многото възрастни хора и за тези, които по обективни причини нямат възможността да отговорят, за да не попаднат в „капана”, с който сумата по предплатените им ваучери ще се изпари и няма да е достатъчна, за да се проведе дори и един разговор. Това вместо да зарадва клиента и да го накара да се чувства „специален”, по-скоро би го отблъснало и отвратило от мобилния оператор.

Така че следващия път, когато клиент се чуди „Къде са ми парите?” или „Защо сметката ме е толкова?”, при положение, че не провеждал много разговори, една от причините може да е тази.

Източник: Dunavmost.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари