Един от най-близките хора на Джеф Безос напуска Amazon

0
До голяма степен се смяташе, че Уилке е определен за наследник на Безос, ако той реши да се оттегли от поста си
До голяма степен се смяташе, че Уилке е определен за наследник на Безос, ако той реши да се оттегли от поста си Снимка: Martina Albertazzi/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на глобалния бизнес на Amazon с потребителски стоки Джеф Уилке ще се оттегли от компанията през първото тримесечие на 2021 г. Новината беше обявена от Amazon в документи до регулаторите, подадени днес, пише Wall Street Journal

Дейв Кларк, който е старши вицепрезидент на операциите, свързани с търговия на дребно, ще наследи поста на Уилке след като той си тръгне, допълва американският интернет гигант, уточнява Investor.bg.

В бележка до служителите главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос нарече Уилке „невероятен учител за всички ни“ и подчерта, че Кларк е добре подготвен да поеме ролята в началото на следващата година.

„Откакто Джеф се присъедини към компанията, имам късмета да го имам като мой учител“, посочва Безос. „Той просто е един от онези хора, без които Amazon щеше да е напълно неразпознаваема“.

Уилке е част от екипа на Amazon от повече от две десетилетия. Той се присъедини към него през 1999 г., когато ръководеше глобалните операции. След това се издигна и в момента съблюдава основния бизнес електронна търговия и с физически магазини. Уилке е един от най-близките до Джеф Безос директори и е член на неговия S-Team, група от десетина старши директори, с които лидерът се съветва.

До голяма степен се смяташе, че Уилке е определен за наследник на Безос, ако той реши да се оттегли от поста си.

В писмо до колегите си Уилке посочва, че няма нова работа. Той отговаря на въпроса защо се оттегля с: "Просто е време".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари