Един милион гърци вече се ваксинираха

0
В петък ще започнат записванията на хора от възрастовата група 70 - 74 години, а в началото на април - на групата от 65 до 69 години
В петък ще започнат записванията на хора от възрастовата група 70 - 74 години, а в началото на април - на групата от 65 до 69 години

Броят на гърците, които са получили поне една доза ваксина срещу коронавирус, достигна 1 милион във вторник, написа в Туитър здравният министър Василис Кикилиас, отбелязвайки, че Гърция е направила "1 милион крачки към свободата", съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА и "24 часа"

С оглед на очакваните през април по-големи количества ваксини здравното министерство увеличи броя на имунизационните центрове с цел да осигури възможност мнозинството от хората на възраст над 60 години и на тези с хронични заболявания да бъдат ваксинирани през май.

До вторник сутринта са ваксинирани 1 469 000 души, като 998 000 са получили една доза, а 471 000 - две. Ваксинациите с първа доза са достигнали 1 милион до края на деня.

Досега се ваксинираха медицинските работници, хората над 75 години и възрастовата група от 60 до 64 години. Започна записването и на хората с хронични заболявания. В петък ще започнат записванията на хора от възрастовата група 70 - 74 години, а в началото на април - на групата от 65 до 69 години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари