Джонсън няма да подава оставка, ще се посвети на приоритетите на британския народ

0
Британският премиер отново се извини в Камарата на общините за нарушаването на правилата на локдауна, за което получи глоб
Британският премиер отново се извини в Камарата на общините за нарушаването на правилата на локдауна, за което получи глоб Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Британският премиер Борис Джонсън отново се извини в Камарата на общините за нарушаването на правилата на локдауна, за което получи глоба

Същевременно обаче той настоя, че в никакъв момент не е смятал, че нарушава закона и че смята с пълни сили да се посвети на реализирането на приоритетите на британския народ, за което е избран, информира БНР.

Изявлението на Джонсън пред депутатите продължи около 7 минути, като само 3 от тях бяха посветени на нарушаването на правилата на локдауна.

През останалото време премиерът се похвали, че идва от видеосреща със световните лидери за Украйна, за обстановката в Украйна, както и малко за поскъпването на живота във Великобритания.

Лидерът на опозицията Киър Стармър нарече изявлението на Джонсън "шега", но думите на премиера няма да намерят отзвук в обществото, защото то вече знае с кого си има работа.

Лидерът на шотландските националисти Иън Блекфорд припомни на депутатите, че точно тук, в парламента, през декември Джонсън е заявил, че никой никога на Даунинг стрийт не е нарушавал правилата на локдауна.

Други депутати директно нарекоха Джонсън лъжец и го призоваха да си подаде оставката. Страстите бяха наистина разгорещени, свидетелства кореспондентът на БНР в британската столица.

В четвъртък лейбъристите ще внесат в парламента за гласуване на процедура за започване на разследване на премиера дали умишлено е подвел парламента. Като се има предвид голямото мнозинство, което имат консерваторите в Камарата на общините, вероятно то ще бъде отхвърлено, но самият факт, че за първи път, откакто Джонсън е на власт, се стига до подобно гласуване говори красноречиво, че т. нар. "Партигейт" далеч не е отшумял и не е изключено все повече тори да надигнат глас срещу лидера си, смятат политически наблюдатели на Острова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари