Официално: Борис Джонсън подаде оставка

0
Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, че подава оставка от поста, както и от ръководството на Консервативната партия.
Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, че подава оставка от поста, както и от ръководството на Консервативната партия. Снимка: БГНЕС

Той изтъкна, че такава е волята на парламентарната Консервативна партия

Британският премиер Борис Джонсън обяви в четвъртък, че подава оставка от поста, както и от ръководството на Консервативната партия.

"Ясно е, че волята на парламентарната Консервативна партия трябва да има нов лидер на тази партия и следователно нов министър-председател“, каза той, цитиран от световните агенции, предаде Bulgaria ON AIR

"Причината да се боря толкова упорито през последните няколко дни, за да продължа да изпълнявам този мандат лично, не беше просто защото исках да го направя, а защото чувствах, че това е моя работа, мой дълг, мое задължение към вас“, обясни Джонсън.

Той похвали работата на своето правителство, включително справянето с важни теми като Брекзит и конфликта в Украйна, и увери, че Обединеното кралство ще продължи да помага на Украйна във войната ѝ срещу Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    //
    Поредният със сменен пол и платен от нпо-тата на цру на сащ се обади...
  • 2
    2
    Ха-ха-ха
    Местният слабоумен рашистки трол застъпи на смяна. Само то горкото шизаче не разбра, че на Мутрофанката й пряха финансирането на копейките и троли с опорките си бъдева!
  • 3
    1
    l;;
    От много години изчадията-англосаксонци са срещу Русия и срещу България! Всъщност те са винаги срещу християнството, затова са дупе и гащи с изверга сащ! Ако народите на европейските държави се замислят, предприемат мерки - ще изгонят тези унищожители на съвременната цивилизация, опасни са за сигурността на европа! Това не са хора, а - изчадия!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари