Джо Байдън се срещна лице в лице с принца на Саудитска Арабия

1
Много политици, дипломати и журналисти призоваха Байдън да не се среща със саудитеца, но разговорите вече се състояха
Много политици, дипломати и журналисти призоваха Байдън да не се среща със саудитеца, но разговорите вече се състояха Видео: NOVA

Убийството на журналиста Джамал Хашоги е основната тема за разговор при посещението на Джо Байдън в Саудитска Арабия.

Президентът на Съединените щати се поздрави лице в лице с престолонаследника Мохамед бин Салман, предава NOVA.

Американското разузнаване твърди, че поръчковото убийство на Хашоги е лично одобрено от принца. Това накара много политици, дипломати и журналисти да призоват Байдън да не се среща със саудитеца. Но разговорите вече се състояха.

Байдън каза, че е повдигнал въпроса за убийството в Истанбул. Мохамед бин Салман казва, че не е замесен. Саудитска Арабия твърди, че агенти на техните служби самоволно са убили журналиста, който беше известен критик на режима в Рияд.

"Що се отнася до убийството на Хашоги - повдигнах въпроса в самото начало на разговора. Направих така, че да стане ясно какво мисля за него сега и какво мислех преди. Бях директен и без заобикалки в обсъждането му. Казах ясно - ако американски президент си мълчи по въпроса с правата на човека, това би било непоследователно. Ние не сме такива и самият аз не съм такъв. Винаги ще защитавам нашите ценности", каза Джо Байдън.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    Даммм,
    Ето така живеят в САЩ: https://www.youtube.com/watch?v=Xs6wF5jXRYs
  • 4
    6
    до 4
    А бе, педал, не прочете ли какво пишат в Уошингтон поуст? Между другото той подкрепя демократите. Байдън е демократ. И е президент на САЩ. По-голям ташак е и от Плевнелиев.
  • 3
    5
    liuy
    До 4: Разбрахме, че цру на сащ ВИ ПЛАЩА!
  • -1
    4
    С.Т.
    До 1,2, и3 ! Вие май не разбрахте ,че Путин вече не ПЛАЩА ! Вече сте в СПИСЪКА и от понеделник ще МЪЛЧИТЕ !
  • 2
    3
    1 до 2
    По-лошо, говорил е импровизирано. https://www.washingtonpost.com/politics/the-latest-pro-palestinian-rally-gathers-near-biden-route/2022/07/15/274fc934-0411-11ed-8beb-2b4e481b1500_story.html
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари