Полицията в Мемфис публикува видеозапис на брутален арест на афроамериканец

1
На петима полицаи са повдигнати обвинения в убийство от втора степен
На петима полицаи са повдигнати обвинения в убийство от втора степен Снимка: iStock/Getty Images

Мъжът по-късно починал, а случаят напомня за този с Джордж Флойд

Полицията в Мемфис публикува видеозапис на бруталния арест на афроамериканец, който впоследствие починал, предадоха световните агенции.

Съединените щати са в шок след поредния подобен случай в страната, който напомня на този с Джордж Флойд - чернокож, убит от бял полицай по време на арест през май 2020 г., отбелязва Франс прес, цитирана от БТА. Тогава в САЩ избухнаха протести срещу расизма и полицейското насилие под лозунга "Животът на чернокожите има значение" (Black Lives Matter).

29-годишният Тайър Никълс бил спрян за пътна проверка в най-големия град в южния щат Тенеси на 7 януари вечерта по подозрения в безразсъдно шофиране, посочва Ройтерс. Последвало спречкване, като полицаите използвали срещу мъжа сълзотворен газ и електрошоково оръжие. Той все пак се опитал да им избяга, но бил хванат от петимата служители на реда, които го пребили безмилостно. Всички те също са чернокожи.

Петимата полицаи били уволнени на 20 януари, а в четвъртък им били повдигнати обвинения в убийство от втора степен.

Това са много тежки обвинения, които може да бъдат наказани с дълги години затвор. Убийството от втора степен предполага злоумишлени действия и съзнателно навреждане, но за разлика от това от първа степен то не е предумишлено.

Записът съдържа шокиращи кадри: младият мъж е бит дълго време, налаган с юмруци, ритници и палки; полицаите също така сипят ругатни по негов адрес. Никълс дълго време е бит, паднал на земята.

"Мамо! Мамо! Мамо!", вика мъжът в един момент.

След побоя Никълс се оплакал, че не може да диша. Той починал в болница на 10 януари - три дни след бруталния арест.

Половин час след публикуването на записа, президентът на САЩ Джо Байдън каза, че е възмутен.

Видеото е публикувано в You tube от телевизия KTVU FOX 2 San Francisco, но екипът на Dunavmost прецени, че съдържанието му не подходящо за широка аудитория.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Всъщност
    Ей така трябва всеки път да арестуват и нашите цигани! Гарантирам, че няма да има повече циганска престъпност само след няколко подобни ареста! Ето видеото:____ https://www.youtube.com/watch?v=m_4xDRXH_70
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари