Джамбазки: За насилието на протестите отговорност носят организаторите

1
Минути преди да бъдат бити тези хора под колоните, полицаите бяха замеряни с бомби, павета в продължение на 3 часа, заяви евродепутатът
Минути преди да бъдат бити тези хора под колоните, полицаите бяха замеряни с бомби, павета в продължение на 3 часа, заяви евродепутатът Видео: NOVA

Никой не пита за тази една година каква отговорност носят организаторите на протеста

"Къде е отговорността на хората, които са организатори. Има закон за това кой носи отговорност при организирането на протести. Полицаите също имат семейства, а бяха замеряни с павета и слама и се правеха опити да бъдат запалени. Минути преди да бъдат бити тези хора под колоните, полицаите бяха замеряни с бомби, павета в продължение на 3 часа."

Това заяви в ефира на NOVA евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки във връзка с излезлите в петък кадри с полицейско насилие от летните протести на 2020 г. в София.

"Виждам кандидатите за власт и мисля, че явно е нужно нещо, което да отвлича вниманието от отношенията помежду им", каза още той и добави, че кадрите с полицейско насилие под колоните на Министерски съвет не са укривани, а са многократно гледани в съда.

"Никой не пита за тази една година каква отговорност носят организаторите на протеста. Полицаите бяха удряни с дръжка на знаме. Бяха обстрелвани с прашки. Тези хора също са глави на семейства", каза още той.

"Когато тълпа без разрешение дойде да кърти вратата на дома ви и се опитват да нахлуят какво трябваше да направим? Някой да бъде набит, убит? Слава богу не се стигна до неизбежна самоотбрана!" Така евродепутатът коментира заливането на протестиращи миналата годна с вода пред централата на ВМРО.

Според него цялостната политика на ЕС е сбъркана по отношение на бежанските вълни и България трябва да спре да приема мигранти. "ЕС на себе си не може да помогне. Сбъркана е политиката. Би трябвало да се старае да задържа хората по света, там откъдето са. Тези хора ще тръгнат като вълна към Европа. Тя вече се случва. Тези хора от Алжир и Африка ще кажат, че са от Сирия", предупреди той и обясни, че при последното редовно правителство миграцията е била нулева.

"Ще продължим с настояването да се затворят бежанските центрове, включително трите в София. Тези хора не трябва да бъдат приютявани изобщо", каза Джамбазки. Той и членовете на ВМРО ще изискат от Министерския съвет бройката на всички отблъснати от границата и влезлите у нас. "Няма никаква човешка логика за грешно водената политика на други страни да носим отговорност ние. Защо тези хора да не бъдат в тяхната държава, а да останат у нас. Защо ние да плащаме за чужди грешки. Нашите западни съюзници ще трябва да си плащат тази сметка. Буш Старши имаше търговски отношения със семейството на Бин Ладен", разказа той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари