Двойка от Стара Загора завлече с 90 000 лева свои приятели

0
Измамата е разкрита при акция на Районна прокуратура и Икономическа полиция
Измамата е разкрита при акция на Районна прокуратура и Икономическа полиция

Двамата са взели личните данни на жертвите под претекст че ще им правят шеговити колажи

Компютърна измама на стойност 90 000 лева е разкрита при съвместна операция на Районна прокуратура и Икономическа полиция. Измамата е извършена чрез злоупотреба с лични данни, а в нея са замесени двама пловдивчани - мъж и жена, които живеели заедно. Мъжът е задържан в ареста, а жената е под домашен арест, тъй като има малко дете на една година, информира Trafficnews.

Обвиняемите лъжели свои близки приятели, че ще им правят колажи и карикатури. С този мотив те правели снимки на лицата и личните им карти. След това обаче двамата кандидатствали за кредити. Изтеглили са заеми в различни размери за общо около 90 000 лева. 

Измамниците са кандидатствали посредством личните данни на хората за кредите, а след това са прехвърляли парите в своите сметки. Голяма част от получената сума е била проиграна на онлайн залози.

Още на 6 октомври са извършени голяма част от действията по разследването. Задържаните лица са разпитани, конфискуван е автомобил БМВ на стойност 10 хиляди лева. Иззети са телефони, флашки с информация и различни документи.

Работата по делото продължава. Предстои повдигане на обвинения.

Прокуратурата излезе и с апел към гражданите. Това е в следствие на съмнение на наблюдаващия прокурор, че има още потърпевши. 

"Ако някой е уведомен от някоя банка, че дължи кредит, да сигнализира МВР и прокуратурата. Ако гражданите се обръщат навреме към институциите, престъплението може да бъде разкрито своевременно и лицата да бъдат заловени и предадени на съд", заяви говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ицо
    И на личните карти след като са други лица, как банковия служител и директора на банката ги одобряват за този кредит?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари