Прокуратурата проверява сигурността на системите за онлайн кредитиране

0
Причина за проверката стана измамна схема на семейство от Стара Загора, което вече е направило самопризнания
Причина за проверката стана измамна схема на семейство от Стара Загора, което вече е направило самопризнания Видео: NOVA

Причина за проверката стана измамна схема на семейство от Стара Загора, което вече е направило самопризнания

Дръзка измама с онлайн кредити. Младо семейство от Стара Загора с едногодишно дете измами свои близки като изтегли кредити за 90 хиляди лева от тяхно име чрез кражба на самоличности. Двойката заснемала свои семейни приятели под предлог, че ще им прави шеговити колажи. Снимали и личните им документи. После с данните кандидатствали пред 9 банкови институции за отпускане на онлайн кредити. Парите прехвърляли по свои сметки, след което ги теглили. Голяма част от получената сума е била проиграна на хазарт с онлайн залози. С друга част от парите партньорите си купили кола. Пострадалите са три бивши съученички на жената.

Прокуратурата, заедно с БНБ, проверява как се е стигнало до измамата и има ли пропуски в системата за онлайн кредитиране. Това обяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. По думите му семейството вече е направило самопризнания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Сетила се
    Мара да се побара
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари