Двоен удар: Крадци обраха банка и дома на полицейски шеф в Сандански

0
Ключът от касата в банковия клон е бил оставен на нея
Ключът от касата в банковия клон е бил оставен на нея Видео: NOVA

Двоен удар в Сандански.

Тази нощ е бил обран клон на банка. Крадци са успели да влязат и в жилището на местен полицейски шеф, информира NOVA.

Около 6 000 лева липсват от банковия клон в Сандански след обира от тази нощ. Установено е, че извършителите са проникнали през заден вход, чупейки прозорец и режейки преди това металната решетка, защитаваща прозореца. Малко по-рано вечерта е направен и опит да бъде обран апартаментът на заместник-шефа на полицията в Сандански. Дали има връзка между двете престъпления засега не е установено, но полицията работи по случая.

В района на банката хората още вчера усетили, че нещо не е наред. По улиците видели непознати, които събудили съмненията им.

Чух им разговора, който гласеше, че трябва да бъдат по-внимателни. Видях, че човекът не е от квартала. Следобед тази личност, видя ми се, че е същата, нещо правеше снимки тук, оглеждаше”, обясни мъж.

Късно през нощта неизвестни срязали металната решетка, счупили прозореца, а охранителните камери напръскали със спрей. После си тръгнали с 6 000 лева от касата.

В Сандански хората твърдят, че няма как обирът да е станал без участието на вътрешен човек. Първо защото ключът от касата бил оставен на нея, второ - защото сигналът за обира бил подаден късно.

Тук има местни участници. Снощи светеше цяла вечер лампата, защо? Това подозирам аз”, коментира друг.

Влизането с взлом в апартамента на заместник-шефа на полицията в Сандански се е случило снощи около 23.00 часа. Днес през целия ден полицейското присъствие беше засилено. Все още обаче не е ясно какво липсва от апартамента на полицая.

Полицията работи по всички възможни версии. Връзка между двете престъпления от снощи засега не е доказана.

По информация на NOVA в Сандански са задържани част от лицата от криминалния контингент. Тепърва ще се изясняват дали имат съпричастност към престъпленията от тази нощ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари