Банкови служители спасиха русенец, подмамен от телефонни измамници

4
За съжаление мъжът вече бил хвърлил спестяванията си през прозореца предния ден
За съжаление мъжът вече бил хвърлил спестяванията си през прозореца предния ден Снимка: iStock

Полицията разследва сигнал за телефонна измама на възрастен русенец

Мъжът е бил подмамен да даде известна сума на престъпниците, които после поискали от него да изтегли и пари от банковата си сметка, но това било предотвратено, благодарение на добрата координация между полицията и банковите служители. 

В хода на документирането на случая, потърпевшият обяснил на служителите на реда, че завчера /26 януари/ е имал позвъняване на домашния си телефон от женски глас, представящ се за дъщеря му. Тя казала, че си е счупила крака и има нужда от спешна операция, за която трябва голяма сума париРусенецът събрал наличните в дома си – сума от над 1700 лева, които по дадените указания поставил в найлонова торба и я хвърлил през прозорец на жилището си на непознат за него младеж.

На следващия ден /вчера сутринта/ той отново е бил потърсен от женски глас с искане за още пари за операцията. Тъй като нямал други налични, той посетил клон на банката си, където поискал да изтегли различни суми във валута, но това усъмнило банковите служители и те веднага са информирали органите на МВР. На място е изпратен полицейски екип, който да разговаря с мъжа и да изясни ситуацията, при което се е разбрало, че става въпрос за телефонна измама.

По случая е започнато разследване, в хода на образувано досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари