Двама русенци спасиха лебед

4

Ранената птица ще се възстанови напълно 

Русенци спасиха млад лебед, пострадал при опит да излети от река Дунав, разказва Илия Ламбев във фейсбук. Мъжете били на един от понтоните, когато видели птицата да се удря в пожарно табло и да пада. 

"Птицата плуваше около кораба, на който работя. И изглежда е решила да отиде на сушата на понтона, на който е вързан корабът ни. Там обаче колегата каза, че я видял като се опитва да излети, обаче поради тежкото тяло не е успяла да вземе необходимата височина и се удари в едно противопожарно табло. Когато отидох, всичко около нея беше в кръв, имаше огромна рана на гърдите и лежеше. 

Обадих се на 112 и учудващо хората реагираха, след час дойдоха две момчета и я хванахме. Обработиха раната в клиниката и вчера птицата замина за Стара Загора. Докторите там са казали, че най вероятно ще се възстанови. Лебедът имал разкъсване на мускулите отпред, но вътрешните органи не били засегнати. Поддържаме връзка с тях. 

Направихме всичко необходимо! Дано птицата да се оправи и да дадем пример на повече хора да помагат на животните в беда, не да стоят безучастно!" 

Лебедът бил закаран в Спасителния център в Стара Загора за медицинска намеса. Птицата е излязъл от упойка и е на лекарства, а прогнозите са, че ще се възстанови напълно. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари