Двама русенци олекнаха със солидни суми по схемата "инспектор от полицията"

0
Въпреки многото предупреждения, все още има хора, които наивно се доверяват на непознати
Въпреки многото предупреждения, все още има хора, които наивно се доверяват на непознати

Двама са станали жертва на измамниците вчера.

80-годишна жена е хвърлила през терасата на жилището си 1000 лева и 700 долара. На домашния си телефон тя получила обаждане от мъж, който се представил за «инспектор от МВР».

Той я въвел в заблуждение по схемата, че полицията е по следите на банда измамници и ако й се обадят да искат пари, тя да се обади на  телефон 9112, а след това да съдейства като даде определена сума, която ще й бъде върната, след залавянето на извършителите.

Последвали обаждания, от една страна от «доктор», който съобщава за инцидент и иска пари за операция на пострадалите й деца, а от друга от «инспектора», който иска пари за залавянето на престъпниците.

В крайна сметка измамниците успяват да убедят жената да посочи адреса си и да пусне през балкона на жилището си наличната й сума от 1000 лв и 700 долара.

Тъй като жената била казала в разговора, че има спестявания в банка са последвали множество обаждания с искания и увещания да изтегли парите. Така докато съпругът на жената се е прибрал в дома им.

Щом съобщила на «инспектора», че мъжът й се е върнал, обажданията прекъснали и повече никой е я е потърсил по телехфона и тя се е усетила, че е измамена. Случаят е документиран в Първо РУ, заведено е дознание.

86-годишен мъж е предал сумата от 5400 лв на непознат пред блока си завчера. Той е бил подмамен да даде парите за освобождаването на пратка с много важни документи от името на зет си, който бил извън града и не можел да направи това.

Дядото e бил омотан в схемата след разговори на домашния си телефон,  после предал парите на непознат, без да получи нещо в замяна, а за измамата разбрал чак на следващия ден сутринта, когато потърсил зет си.

Случаят е документиран във Второ РУ, започнато е дознание.        

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари