Двама пияни шофьори в Русе се простиха с автомобилите си

1
Единият има влязла в сила присъда за същото нарушение
Единият има влязла в сила присъда за същото нарушение Снимка: МВР / архив

Единият има влязла в сила присъда за същото нарушение

Хванаха двама пияни шофьори при проверки в Русе. Автомобилите им са иззети

На 11 март около 07:00 ч. в гр. Русе, на кръстовището с кръгово движение до безмитната зона, служители на пътна полиция са спрели за проверка лек автомобил с марка "Форд" - модел "Фокус" и са установили, че водачът му – мъж на 61 години го управлява след употреба на алкохол в концентрация над 0,5 на хиляда - 1,00 на хиляда и то след като е бил осъждан с влязла в сила на 29.06.2022 г. присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Срещу 61-годишния е започнато бързо производство. Автомобилът е иззет.

Вторият случай е от 12 март. Около 01:55 ч. в гр. Русе на ул. Плиска, в посока ул. Тулча, в близост до бл. „Вида“ от служители на пътна полиция е бил спрян и проверен лек автомобил с марка „Ситроен“ - модел „Саксо“, управляван от 49-годишен мъж.

В хода на проверката е установено, че водачът е управлявал автомобила си след употреба на алкохол в концентрация 1,62 на хиляда. Той е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където дал кръвна проба за изследване. Автомобилът е иззет.

По случая е започнато бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    11
    Кило ракия
    Не си позволявам да шофирам след като съм напит, че стана сложно, жена ми ме вози. Тя не близва и ликьор. И настъпва сакралния момент за паркиране. И двамата сме наясно, че ако тя паркира ще одрънчи половината коли на паркинга. Та слиза жената да се оглежда за полиция, аз примък-примък по колата, че не ме държат краката. 25 секунди и автомобилчето е паркирано перфектно и на най кривото място. Не пияндетата ви са проблема.
  • 9
    10
    друг потомствен „алкохолик“
    Всички сте наскачали срещу пияндето, но дайте да си кажем истината! Алкохолът не те прави лош шофьор, а по-лош шофьор. Обаче всички не сме еднакво добри в шоферлъка. Някои дори и трезви не стават, а други дори и пийнали още са много по-добри от определени кифли, да речем. Пък и, един разумен човек, като пийне няма да тръгне за Плевен, по пътя на смъртта, а най-много да се прибере от кръчмата вкъщи, карайки с 30-40км/ч. Не че съветвам някого да пие и кара, но нека сме обективни, джигитите са много по-опасни от пияниците, а законът за пределната концентрация на алкохол е просто един лов на вещици.
  • 6
    9
    българин
    Браво на катаджиите,За награда.
  • 16
    8
    шофьор
    Малко са задържали,а стотици карат пияни.
  • 22
    7
    факт
    двайс годишните - наркомани , пейсе годишните алкохолици ! прекрасно племе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари