Двама от ГЕРБ се отказаха от депутатските си места, за да влезе Георг Георгиев

0
Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в Ловеч
Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в Ловеч

Иван Миховски и Иван Грънчаров изпреварваха Георг Георгиев по преференциални гласове в Ловеч

Доскорошният председател на Младежи ГЕРБ и бивш зам.-външен министър Георг Георгиев ще стане депутат, след като Иван Миховски и Иван Грънчаров, които го изпреварваха по преференциални гласове в Ловеч, се отказаха от депутатските си места.

От ЦИК потвърдиха, че заявленията на Миховски и Грънчаров са били одобрени днес, съобщи OFFNews. В Ловеч Георг Георгиев е получил едва 295 преференциални гласа, Миховски - 1457, а Грънчаров - 1223. Според общия брой гласове на ГЕРБ в Ловеч, за да се пренареди листата, са нужни 905 гласа. Иван Миховски и Иван Грънчаров са на трета и пета позиция, но имат достатъчен брой преференции, за да изместят Георг Георгиев.

Георгиев е и на четвърта позиция в листата на ГЕРБ за 24 МИР София, но там партията получава само три мандата и в Народното събрание влизат първите трима - Тома Биков, Рая Назарян и Евгения Алексиева.

С отказа на Миховски и Грънчаров от депутатското място Георг Георгиев взима втория мандат на ГЕРБ в Ловеч.

След днешното заседание на избирателната комисия заявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за отказ от депутатското място също е било одобрено. Борисов отказва да бъде народен представител от два района - в 25 МИР София и 16 МИР Пловдив. По време на първия брифинг на партията му след изборите Борисов обяви намерението си да не става депутат, министър или премиер.

По-рано днес и заявлението на бившия транспортен министър Николай Събев, който водеше листата на "Продължаваме промяната" в Русе, също бе прието от ЦИК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Сигурно е вярно това
    Просто , всеки от нас може да го направи. Трябва ти водолазен костюм и ножовка или ъглошлайф ! Далдисваш , с ножовка или ъглошлайф резваш тръбите и после ,скара , бира.
  • -1
    3
    Lisa
    Истината е, че сащ ще направят пак правителство в България! Така правят от 1990 година досега! Българското общество трябва да се съпротивлява и да не допуска грантаджии да пропагандират за направа на правителство! Редовно правителство в никакъв случай не трябва да се съставя!!! Всичките българофоби/русофоби сега са на трибуната и искат да обявят война на Русия и да вкарат България в голяма беля и да затрият държавата ни! Не трябва да допускаме да се състави редовно правителство, за да не може всички грантаджии на сащ, русофоби/българофоби да обявят война на Русия! Трябва да има ново служебно правителство още 6 месеца!
  • 7
    2
    Изумен
    Тъпаците гласували за герберастите в Лоуеч, да видят гласуваш за едно -получаваш друго !! Ама каквито избирателите на гроп, такива и гласоподавателите...
  • 15
    1
    Интересно
    Не е зле хората посочили другите двама (близо 3000гласа преференциално) да се замислят не им ли се подменя вота и какви лобистки интереси стоят зад този господин???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари