Двама колоездачи се пребиха заради хеликоптер на Джирото

2
С голяма издънка за организаторите завърши 4-тият етап от колоездачната обиколка на Италия
С голяма издънка за организаторите завърши 4-тият етап от колоездачната обиколка на Италия

С голяма издънка за организаторите завърши 4-тият етап от колоездачната обиколка на Италия – Джиро д' Италия, в който хеликоптер прати на земята двама състезатели от един отбор в последния километър от надпреварата.

Хеликоптерът, спуснал се твърде ниско, с перките си създал въздушно течение, разместило страничните прегради точно пред спринтиращите Лука Вакерман и Етиен ван Емпел от тима на „Vini Zabu-Brado-KTM”. От жестокото падане по-тежко пострадал италианецът Лука, който изпаднал в несвяст и се наложило да го откарат в болница, като шансовете той да стартира в утрешния пети етап се считат за минимални.

Ван Емпел сам увери в социалните мрежи, че няма тежки контузии след като се качи на колелото и завърши етапа.

Представител на организаторите призна, че летящият твърде ниско хеликоптер на италианската държавна телевизия RAI е отговорен за падането, тъй като въздушното течение на перките му съборило предпазните бариери, които били вързани една за друга.

Спортният директор на отбора Франческо Фраси сподели, че точната причина още не е официално обявена. „Казаха ни, че бариерите изведнъж се раздвижили, не знаем точно как – от внезапен порив на вятъра или защото вертолетът летеше прекалено ниско“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари