Двама души с коронавирус са в реанимация в Русе

1
На болнично лечение в областта се намират общо 5 души
На болнично лечение в областта се намират общо 5 души

Два нови случая и петима оздравели от COVID-19 за последните 24 часа отчитат от РЗИ - Русе.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в региона остават 14271, а преболедувалите са вече 13313. Активните случаи са 51. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 15 души, като двама от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 131, от които 26 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 907, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 519 от тях са мъже, 388 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни на Единния информационен портал Русе е на седмо място по заболеваемост заедно с Габрово, Силистра и Сливен. Без потвърдени случаи са областите Видин, Добрич, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, Смолян и Ямбол.

До момента в областта са извършени 51153 имунизации, като повторна доза са получили 24311 лица. Само за последното денонощие са поставени 252 ваксини, като 125 от тях са първа игла от някои от препаратите.

През настоящата седмица отново е осигурен „зелен коридор“ за ваксинация срещу COVID-19 в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“. Работното време на кабинета през делничните дни е от 08.00 ч. до 15.00 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари