Активните случаи на коронавирус в Русенско са нараснали с 84% за седмица

1
Хоспитализираните пък са се увеличили с близо 92%
Хоспитализираните пък са се увеличили с близо 92% Снимка: Бонка Ангелова / Фейсбук

84 души са се заразили с Ковид-19 в Русенско за последните седем дни, това сочат данните на Регионалната здравна инспекция.

За изминалото денонощие заболелите в региона са четирима. Активните случаи са вече 105. Така се оказва, че само за седмица – от 3 юли насам, активните случаи са нараснали с 84% или са с 48 души повече. Към момента намиращите се на болнично лечение са 23-ма, като миналата неделя те са били 12, което представлява увеличение на хоспитализираните с близо 92%. За сравнение през предходната седмица, т.е. в периода между 26 юни и 3 юли новозаразените са били 46.

През вчерашния ден няма починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. Оздравели са единайсет души. Справка в Единния информационен портал сочи, че област Русе се нарежда десето място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик, Търговище и Хасково, като разликата между повечето региони е много малка. Без нови случаи са Велико Търново, Перник и Силистра.

От началото на пандемията до днес установените случаи на коронавирус в областта са общо 34 546 души, като от тях 1911 са починали. До момента в област Русе са извършени 129 137 имунизации, като повторна доза са получили 58 740 души. Бустерна доза пък е направена на общо 22 880 русенци, като от възможността за втори бустер са се възползвали 333 души от региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    9
    daskal
    Моля да информирате колко са случаите на инфаркт и инсулт.
  • 1
    8
    Ковид-идиоти
    Наистина са необходими "мерки". Борците със скритото безсимптомно разпространение на летящи вируси, е време да бъдат въдворени в съответните лечебни заведения. Повечето от тях ще бъдат излекувани по-най бърз начин, с шамари. Тази шамарена "ваксинация" ще ги пази от идиотизация за цял живот.
  • -5
    7
    01010101
    LETS GOOOOOOOOOOOOO
  • 2
    6
    //
    До 6, такъв сте!
  • -5
    5
    до llkk
    Мн си прос
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари