Дунавски комари събориха самолета, който ги пръскаше

33
За жителите на Русе комарите тази година са истински кошмар
За жителите на Русе комарите тази година са истински кошмар

Комарите тази година се превърнаха в основен проблем на дунавските общини.

Въпреки проблемите, които създават кръвосмучещите насекоми, хората не губят своето чувство за хумор. Снимка на паднал самолет при инцидент през 2016 година в щата Колорадо се разпространява в социалната мрежа с шеговито заглавие: "Дунавски комари събориха самолета, който ги пръскаше".

Ако оставим шегите в социалната мрежа, за жителите на Русе комарите тази година се превърнаха в истински кошмар.

Въпреки че се извършват редовно наземни обработки, хората не са доволни. Налага се да се борят сами с бедствието. Казват, че действително се пръска, но се съмняват дали е достатъчно и дали препаратите вършат действително работа.

Хората са притеснени най-вече за децата, които са най-честите жертви на нахапвания от комари. Още повече, че в летните жеги търсят прохлада край реката или в парковете, а там е най-голямото нашествие на хапещите насекоми.

До момента фирмата, която пръска за комари, е извършила над 10 наземни обработки, всяка с по 6 машини в различни части на града. Пръска се и по 17-те населени места извън Русе.

Общината има договор от 2018 г. за срок от три години, като първата обработка за 2019 г. е започнала още на 1 април. Общинските служители присъстват при подготовката на препаратите и пълненето на машините, изготвят и маршрутите, като целта е да се упражнява строг контрол. Борбата обаче е трудна, признават и от фирмата, и от администрацията.

Фирмата също заявява, че няма да се откаже. „Битката ще продължи дотолкова, доколкото е нужно. Дори да приключат средствата, няма как да спрем. Ние сме социално отговорна фирма, освен това и ние сме граждани на този град и ще продължаваме, докато има нужда“, казва Георги Георгиев.

През тази седмица предстоят нови пръскания в Русе и околните села. Надеждите на дезинфекционната фирма са до 1 месец ситуацията с комарите да се нормализира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари