Дунав започват тренировки от утре

0
На този етап, „Дунав” ще запази основния си състав от миналото първенство
На този етап, „Дунав” ще запази основния си състав от миналото първенство

На този етап, „Дунав” ще запази основния си състав от миналото първенство, пише 24 часа.

Дунав” се събира за първа тренировка в понеделник, от 18 часа на Градския стадион, съобщи треньорът Веселин Великов. Заради очакваното от всички в Русе участие в турнира Лига Европа, „драконите” ще започнат малко по-рано подготовката си от планираната предварително дата.

На 15 юни „Дунав” заминава на лагер в Трявна, като вече са уговорени две контроли – с „Берое” и „Етър”, чиито точни дати ще станат ясни, когато окончателно се реши дали русенци ще бъдат четвъртият представител на България в европейските клубни турнири. Ако това се случи, то мачовете в Европа ще бъдат част от подготовката на играчите на Веско Великов за новия сезон в Първа лига, в противен случай ще се търсят още съперници за контроли.

На този етап, „Дунав” ще запази основния си състав от миналото първенство, който завърши на 4-то място. Засега няма оферти за русенските футболисти, а и те си имат договори и желаещите ще трябва да заплатят трансферни суми, уточниха от треньорското ръководство.

Клубът се раздели с трима футболисти от досегашния си състав и вече подписа договори с трима нови. Крайните бранители Атанас Атанасов и Искандар Джалилов, както и нападателят Ндуе Муйеци се разделиха с русенския клуб по взаимно съгласие.

Вече има подписани договори с двама доскорошни юношески национали на България - Преслав Петров от шампиона „Лудогорец“, Христо Попадийн от „Витоша“ Бистрица, както и с юношата на „Дунав” Сонер Хюсеин. В „Дунав” очакват още вътрешен и външен халф, вратар и нападател, които трябва да доуредят нещата с досегашните си клубове и да се присъединят в близките дни към отбора от Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари