"Дунав" предлага нов договор на Васил Шопов

0
Русенци са в напреднала фаза на преговорите с петима футболисти от България
Русенци са в напреднала фаза на преговорите с петима футболисти от България

„Дунав” предлага нов договор на звездата в халфовата линия Васил Шопов, съобщи изп. директор на клуба Ивайло Петков.

Очаква се плеймейкърът да стане важна част от готвеното в тима обновление от треньора Малин Орачев, пише 24 часа. Засега за Шопов в клуба не е постъпвала конкретна оферта, уточни Петков. Според него написаното, че Мартин Луков, Бирсент Карагарен и Бранимир Костадинов ще напуснат „Дунав” изобщо не отговарят на истината.

Русенци са в напреднала фаза на преговорите с петима футболисти от България, сред които централен защитник, десен халф-бег, нападател и халф. Очаква се играчите да уредят отношенията си със сегашните си отбори, те са се договорили с „Дунав” и контрактите им са подготвени, като Петков е готов да пътува и по празниците, за подписването им. На лагера в Анталия към отбора ще се присъединят и двама чужденци – халфове, сенегалец, който играе във Франция и бразилец, състезаващ се в клуб от родината си.

Очаква се треньорът Малин Орачев да прецени в игрова обстановка, дали те ще вършат работа на „Дунав”. Русенци се събират на 8 януари и заминават на двудневни медицински прегледи в Царско село. На 10 януари ще бъде първата тренировка на „Дунав” в Русе, на 18 ще играе първата си контрола в Дряново с „Ботев” Гълъбово.

На 20 януари русенци летят за лагера в Анталия, където на 22 срещат за контрола австрийския отбор „Сенкт Пьолтен”, на 25 – „Кайсар” на Стойчо Младенов, на 27 януари – „Черноморец” Одеса. Желанието на Орачев да налага нов стил в отбора води до повече контролни срещи, уточни Ивайло Петков.

На 31 януари „Дунав” ще срещне „Криля Советов”, на 3 февруари играе с „Шинник”, прибира се на 4 февруари в България. Последните си две контроли преди първенството русенци ще изиграят на 7 февруари с „Несебър” и на 10 с втория отбор на „Лудогорец”, и двата в Разград.

Дунав” е изряден в плащанията си към играчите, към НАП, всичко е изплатено до стотинка, не е имало дори и забавяния”, каза още Ивайло Петков. „Във финансово отношение всичко в клуба е точно, никога не е имало проблем, откак работя тук”, отсече изп. директор на русенци, коментирайки медийни атаки срещу русенския тим.

Според него става дума за спекулации с „Дунав”. „Търсим нови футболисти, които ще бъдат амбицирани да се бият, да се борят за отбора”, уточни Петков.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари