"Дунав" се подсили с бразилец

0
Бразилският халф Виктор Ян ще защитава цветовете на "драконите" до края на сезона с опция за удължаване на договора
Бразилският халф Виктор Ян ще защитава цветовете на "драконите" до края на сезона с опция за удължаване на договора Снимка: FC Dunav Ruse / Facebook

Бразилският халф Виктор Ян ще защитава цветовете на "драконите" до края на сезона с опция за удължаване на договора

Футболният отбор "Дунав" Русе привлече Виктор Ян.

Бразилският халф Виктор Ян ще защитава цветовете на "драконите" до края на сезона с опция за удължаване на договора. Вчера 22-годишният футболист се присъедини към подготовката на Дунав, съобщиха от футболния клуб.

Ян идва от украинския отбор Металист Харков, който е и първият му клуб в Европа, но проблемите с войната в Украйна правят продължителния му престой там невъзможен. В Бразилия е юноша на Сантош, като дебютира едва на 16-годишна възраст за мъжкия отбор на легендарния бразилски клуб. Талантът му не остава незабелязан за националните селекционери на "Селесао" и Ян бива извикан за националния отбор на Бразилия до 17 години, за който играе по време на южноамериканската купа за младежи. Защитава цветовете на родината си и на Световното първенство до 17-години през 2017-а година. В Южна Америка играе още за Куяба, а през 2022 преминава в американския Орландо Сити.

С този трансфер русенци целят да заздравят допълнително с класен и обещаващ футболист халфовата линия, където имаха най-сериозни проблеми през есенния дял. Вече са задействани и всички релевантни процедури за издаването на съответните работни документи на бразилеца.

"Идвам в Русе изпълнен с енергия за ново предизвикателство. Дунав е амбициозен клуб в центъра на югоизточна Европа и знам, че тук мога да направя сериозно впечатление. Искам да дам всичко от себе си за клуба и знам, че можем да потърсим промяна и по-високи цели през пролетния дял", бяха първите думи на Виктор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    2
    Дунавец
    А поне един българин да има в отбора че стана егати сбирщината
  • 9
    1
    Аслъ
    Ще защитава цветовете на Дунав
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари