"Дунав" окончателно се разделя със старата си емблема

4
Любимият символ ще продължава да стои гордо и да бъде важна част от идентичността на отбора, обясниха от футболният клуб
Любимият символ ще продължава да стои гордо и да бъде важна част от идентичността на отбора, обясниха от футболният клуб

"Дунав" окончателно се разделя със старата си емблема

Това обявиха от ФК Дунав на Фейсбук страницата си.

Спокойно, любимият на всички ни символ ще продължава да стои гордо и да бъде важна част от нашата идентичност, допълват от футболният клуб.

Всъщност, промяната касае официализирането на една интересна тенденция, започнала още преди над 15 години, а именно клубът да използва своя изчистен логотип вместо варианта на емблемата с надписа "Футболен клуб Дунав Русе". За последно "Дунав" играе с пълната версия на своята емблема през сезон 2004/2005 и след това с едно кратко изключение - през сезон 2011/2012 и 2012/2013. Във всички останали случаи винаги е бил предпочитан по-изчистеният вариант, обясниха от клуба на русенския тим.

Като всяка тенденция, която не е официално наложена, тази ситуация води до използването на една версия на символа в едни случаи, друга в други. Ето защо, считано от май 2022 старата версия на логото ще бъде променено във всички дигитални платформи, спортни и специализирани сайтове, а всички бъдещи рекламни материали на физически носител, брандирани повърхности и други така ще бъдат заменяни постепенно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    4
    НА КАЛПАВИЯ Х..Й КОСМИТЕ МУ...
    Няма как да не се сетя за тази българска скоропоговорка "На калпавият РуК космите му пречат".Отлично се вписва в реалноста.Като реформите в България,сменят имена,адреси и лого със надслов или както е по модерно му "слоган".Че и Дракони по нашите географски ширини се завъдиха.Иначе старата песен на нов глас.Дунав беше унищожаван и изоставян систематично от началото на 90-те години.Имаше там едни мацаници ама се слегнаха с времето.Емблемата да си остане същата и махнете тези дракони или дракон обилно поднесен със шанхайски соев сос и китайски песни и отговори на китайски по някой питания и въпросителни,а именно защо Ви няма на картата на Китай даже? :-) :-) През социализма ритаха за името на отбора и Русе,а не за пари.Нямаха Джипове и пиеха ракийка.Не си скубеха космите на веждите и не ходеха на коломаска футболистите за треньорите........????🥳🥳🥳😉😉😉🤐🤐🤐🤐 съгласен съм с коментарите под мен.😱😱😱😱😱😱😱😱😱
  • 9
    3
    рибар
    то таранката и кротущка също е балък
  • 9
    2
    Васил
    Предлагам да се смени и идиотското име "драконите", което подхожда на някой азиатски тим. Подходящо ми звучи " щуките" - хищна риба, прави се връзка с реката!
  • 22
    1
    A, беее..........
    аз се чудих, къде е проблема на ФК"Дунав", а то било в емблемата/логото/. Сега като се разиграят.....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари