„Дунав“ официално привлече Самуел Инкоом

0
Бившият национал на Гана ще бъде част от състава на Людмил Киров в предстоящите двубои от „Първа лига“
Бившият национал на Гана ще бъде част от състава на Людмил Киров в предстоящите двубои от „Първа лига“

ФК „Дунав“ Русе привлече в редиците си изключително класния бранител – Самуел Инкоом.

Десният краен защитник и бивш национал на Гана, подписа договор с „Драконите“ и ще бъде част от състава на Людмил Киров в предстоящите двубои от „Първа лига“.

Той е роден на 1 Юни 1989 г. в Гана. В родината си изгрява през 2008г., когато заиграва за 24-кратния шампион на страната „Асанте Котоко“. Година по-късно е вече футболист на швейцарския „Базел“, с когото печели дубъл /шампион и носител на купата на страната/ още в първия си сезон. Записва силни мачове в Шампионската лига срещу „Байерн“ Мюнхен и „Рома“. След това играе последователно за елитните „Днипро“ в Украйна, „Бастия“ във Франция, „Платаниас“ в Гърция, „Ди Си Юнайтед“ в САЩ, „Боависта“ в Португалия и „Анталияспор“ в Турция. През сезон 2016/2017 бе за кратко част и от родния „Верея“ Стара Загора.

Самуел Инкоом е неизменна част и от националната селекция на Гана. Той е световен шампион с „Черните звезди“ в първенството до 20 г. през 2009 г. и със сребърен медал от „Африканската купа на нациите“ през 2010 г. и 2015 г. Част е и от отбора на родината си, който игра на Световното първенство в Бразилия през 2014 г., записвайки равенство 2:2 в груповата фаза срещу тогавашния шампион Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари