Духай, духай ветре!

0
Види се, жената има способности, макар и обществото до настоящия момент да не е успяло да ги забележи. Но след като Валерко ги е забелязал насаме, значи има
Види се, жената има способности, макар и обществото до настоящия момент да не е успяло да ги забележи. Но след като Валерко ги е забелязал насаме, значи има Снимка: Кадър: NOVA

– ДУХАЙ, ДУХАЙ, ВЕТРЕ. Киберсигурността на държавата попадна в талантливите ръце на Марияна Николова – личен човек на Валери Симеонов. Види се, жената има способности, макар и обществото до настоящия момент да не е успяло да ги забележи. Но след като Валерко ги е забелязал насаме, значи има. Какво да спорим. Да не е първата, която е назначена на пост, на който няма да знае какво да прави? Проблемът е в самата сигурност. Когато не си професионалист и не си бил в системата, тези въпроси са плътно затворена книга за теб. И си неадекватен. Вече издънките на държавата станаха огромни. Но пък женицата се похвали, че имала кетап за базово компютърно обучение. Значи знае как се включва компютър, то повече е наглост да искаме. Можеше да сложат и някой, който не знае!

– РОКАДА В НСО. Шефът на НСО е подал оставка. Вероятно по лични причини. Вероятно истинските ще останат в тайна от обществото. Така че се очаква ново назначение. Длъжността е ключова, тъй като службата охранява политиците. Например Делянчо Пеевски, на мама момчето, Почетният председател в сараите, Пацо Терасата и прочие видни личности, чиито майка са секссимволи на всеки българин. Службата предполага узнаването на много лични неща и тайни на политиците. Дискретността и възможността за незабавна реакция са ключови. И началникът трябва да е човек, който е професионалист!

– ЖЕРТВИТЕ СИ ПЛАЩАТ. Днес разбираме, че КЗЛД ще глоби НАП с четири милиона. Преди да изпаднете във възторг, да напомня, че НАП работи с държавни, тоест с наши пари. Така че, за да си платят глобата, ще засилят тормозът върху длъжниците на държавата и ще измислят нови средства за събиране на пари от нас. А аз се чудя, защо няма глобени и длъжностни лица и защо не се потърси тяхната имуществена отговорност. Заради некадърност. Защото не е имало адекватна защита. А шефката на НАП се развяваше на почивка, докато се случваше това. Но гербави виновни няма. Виновни сме ние, че ги търпим.

– ПРОКУРОРСКИ СТРАННОСТИ. В съседна Северна Македония беше арестувана шефката на специализираната им прокуратура. Ако щете, вярвайте! В България прокуратурата разследва случай и повдига обвинения, че….гражданин е надраскал некролог на магистрат. И на медия, че го е публикувала случая. За прокурорите или добро, или нищо. Дори да са починали. А драскането, късането и въобще всякакво посегателство върху некролог на прокурор трябва да бъде въздигнато в сериозно престъпление /углавно, както му казват в някои части на света/. От там до крачката за прокурори изобщо да не се говори нищо извън похвали, е съвсем малка крачка. Вече за Гешев беше препоръчано на медиите само да го одобряват.

Други обичайни неща – сигнали за бомби, статистики, че България е първа по брой жертви от катастрофи, че повече от половината българи винят държавата за положението, една операция, която възрадва журналистите, които не знаят какво да пишат и запълни програмното време. Нищо необичайно. Леко затишие преди започване на политическия сезон.

Елена Гунчева   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари